Ο Αστέρας Τρίπολης επκράτησε με 2-1 του Ατρόμητου πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και οι Αρκάδες είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίσουν για την επιτυχία τους. Αντίθετα για την ομάδα του Περιστερίου ήταν ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ατρόμητος «πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Αστέρα.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί η πρωτοβουλία των παικτών των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του παιχνιδιού για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη της αναμέτρησης και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν αγωνίστηκαν για 60 δευτερόλεπτα ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που είναι ανασφάλιστοι. Και μετά… μπήκε γκολ.

Ο Ριέρα μπήκε από δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Ρισβάνης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Λουίς Φερνάντεθ άφησε κατ’ ουσίαν την μπάλα στον Μαρκ Φερνάντεθ και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό που μεσολάβησε μέχρι το… δεύτερο γκολ, ήταν μια κίτρινη κάρτα στον Καπίγια. Στο 7′ ο Χαουρέγκι έκανε ό,τι ήθελε μπήκε μόνος του κατά μέτωπο, πέρασε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, πλάσαρε τον Μανδά, με το κίπερ του Ατρόμητου να απομακρύνει. Στο ριμπάουντ ο Μαρκ Φερνάντεθ σκόραρε για το 2-0 των Αρκάδων.

Οι γηπεδούχοι πετούσαν φωτιές έχοντας κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του και στο 13′ ο σκόρερ έβγαλε στον Λουίς Φερνάντεθ, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ με το αριστερό, όμως ο Μανδάς ήταν παρών και πρόλαβε τα χειρότερα για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Αναστασίου προσπαθούσε να σώσει, οτιδήποτε αν σώζεται προχωρώντας γρήγορα σε αλλαγές. Στο 18′ ο Ριέρα σημάδεψε το δοκάρι και λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίζεται η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων. Ο Μανούσος έκανε κοφτή ντρίμπλα και το σουτ με το δεξί, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 34′ ο εξαιρετικός Μαρκ Φερνάντεθ έκανε πάλι ό,τι ήθελε από αριστερά, όμως ο 18χρονος Μανδάς τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Στο 43′ ο Ριέρα έκανε εκληκτική κάθετη στον Λουίς Φερνάντεθ ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να μειώσουν νωρίς. Στο 53ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ρισβάνης νίκησε τον Πασαλίδη στον αέρα και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ρόσα άλλαξε δεξιά για τον Μανούσο που καθυστέρησε και έχασε πολύτιμο χρόνο για να τελειώσει τη φάση.

Στο 71′ ο Μαρκ Φερνάντεθ επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Και δύο λεπτά αργότερα, ο Κατράνης έκανε την σέντρα με τον Μανούσο να πιάνει την κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος- Κώτσιρας, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ- Μουνάφο, Καπίγια, Ριέρα (76′ Κρέσπι), Μαρκ Φερνάντεθ- Λουίς Φερνάντεθ (86′ Ιγκλέσιας), Χαουρέγκι (65′ λ.τρ. Μπόρχα Φερνάντεθ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς – Νάτσος, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης – Καχίλα (21′ Μπαένα), Χαρίσης, Μάντσον (46′ Νταβιώτης) – Μανούσος, Βέλλιος, Ρόσα (89′ Γιακουμάκης).