Η Νάπολι ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαμπντόρια (2-0), έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντρις Μέρτενς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ απέναντι στους «μπλουτσερκιάτι».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «παρτενοπέι», Κώστας Μανωλάς, μίλησε στο «sky italia» για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και για τις φιλοδοξίες που υπάρχουν  στο Νότο για το scudetto.

Ο Έλληνας στόπερ έχει ήδη πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας δίχτυα στο παιχνίδι με την Γιουβέντους, αλλά τα 7 γκολ που δέχτηκε η Νάπολι στα δύο πρώτα παιχνίδια (3 από την Φιορεντίνα και 4 από την Γιουβέντους) προκάλεσαν προβληματισμό.

Στο παιχνίδι εναντίον της Σαμπντόρια, η ιταλική ομάδα δεν δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ στη φετινή Serie A, με τον Κώστα Μανωλά να αρχίσει να «δένει» σιγά σιγά ως δίδυμο με τον Καλιντού Κουλιμπαλί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανωλά:

Νικήσαμε χωρίς να δεχθούμε γκολ, είναι θετικό σημάδι. Αν θες να μείνεις πάντα ψηλά, πρέπει να νικάς τέτοια ματς. Είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για μάχη τριών για τον τίτλο με τις Γιουβέντους και Ίντερ.

Η Ίντερ είχε εύκολο ξεκίνημα, ενώ εμείς παίξαμε δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με Γιούβε και Φιορεντίνα, στην έδρα της οποίας δεν νίκησε η Γιουβέντους. Είχαμε το πιο δύσκολο ξεκίνημα από όλους, επομένως είμαστε στη μάχη για το scudetto.

Η Νάπολι κάθε χρόνο διεκδικεί τον τίτλο. Είναι νωρίς για να πούμε μεγάλα λόγια όμως, πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Η πιο δυνατή ομάδα παραμένει η Γιούβε, έχουμε κι εμείς όμως σπουδαία ποιότητα και θα παίξουμε κάθε ματς για να το νικήσουμε, αυτό είναι υπόσχεση».

Όσο για τα 7 γκολ που δέχθηκε η Νάπολι στα πρώτα δύο παιχνίδια με Φιορεντίνα και Γιουβέντους, είπε: «Η άμυνα δεν εξαρτάται μόνο από δύο αμυντικούς. Δεν αμύνεσαι με 4 ή με 7 αλλά πάντα με 11 αν θες να έχεις αποτέλεσμα.

Ο Κουλιμπαλί είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όπως και οι Μαξίμοβιτς και Λουπέρτο. Είμαστε όλοι αμυντικοί υψηλού επιπέδου, θα κάνουμε το μάξιμουμ για να πετύχουμε τους στόχους μας».