Να αφήσουν πίσω τους τις κόντρες και τις διαφωνίες που υπάρχουν σχετικά με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την διεύρυνση για την οποία έχει δεσμευτεί ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα επιχειρήσουν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διεξάγεται στη σκιά της κόντρας του Αλ. Τσίπρα με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη καθώς και τα εσωκομματικά «πυρά» που δέχθηκε το τελευταίος.

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη – αρκετοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη  μιλούν ανοιχτά για «πασοκοποίηση» του κόμματος – έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και συγκρούσεις ενώ το σήριαλ αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια.

Ο γραμματέας του κόμματος καθώς και ορισμένα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ομάδα των «53» χτυπούν καμπανάκι για τη νέα φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και την ανασυγκρότηση της παράταξης που είναι σε εξέλιξη καθώς φοβούνται ότι μπορεί να χάσει ότι έχει απομείνει από τον ριζοσπαστικό της χαρακτήρα.

Μήνυμα ενότητας

Μέλημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταλεί μήνυμα ενότητας στην παράταξη καθώς και να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στο τραπέζι τις επόμενες κινήσεις για το κόμμα και τη διεύρυνση που ευαγγελίζεται μέσω της εγγραφής χιλιάδων νέων μελών.

Τι θα κάνει ο Σκουρλέτης

Η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί εσωκομματικά «πυρά» θα αποκαλύψει πολλά για τον ρόλο του στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.  Στην τελευταία του συνέντευξη στην «Αυγή» μπορεί να σημείωσε ότι με τον Τσίπρα πορεύονται μαζί σχεδόν από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή – όπως είπε –  συντροφική σχέση, δεν δίστασε όμως να σημειώσει πως έχει στοχοποιηθεί από «φιλικά βέλη» και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους «εχθρούς» αλλά και από «φίλους»».

Ο κ.  Σκουρλέτης που κλείνει σε λίγες ημέρες έναν χρόνο στη θέση του γραμματέα του κόμματος και του έχουν ρίξει όλο το ανάθεμα διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη, σαν να ευθύνεται αυτός για συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διστάζει να πει πως όταν ανέλαβε βρέθηκε μπροστά σε ένα εγκαταλελειμμένο κόμμα και ότι μετά το συνέδριο του 2016 υπήρξε μια πορεία απαξίωσης του κόμματος.

Ο γραμματέας του κόμματος δήλωσε ακόμη με νόημα στην «Αυγή» ότι «δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές, αλλά από κάτι πολύ περισσότερο. Για μας, η έννοια της ενεργού συμμετοχής στην πολιτική εμπεριέχει την ανθρώπινη επαφή, τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές αξίες».