Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη μέρα τόσο στην οικονομία, όσο και στην ασφάλεια, μίλησε μέσα από την εκπομπή One Direct o βουλευτής του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης.

Κληθείς να σχολιάσει το «πρόγραμμα Πινοσέτ» που του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εγώ μίλησα για τους τρεις πυλώνες της ασφάλειας, δεν το είπα ποτέ έτσι» για να συμπληρώσει «είπα μια ιστορική αλήθεια, ότι αυτός εφάρμοσε το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ήταν ο Πινοσέτ. Δεν είπα ποτέ ότι θα το εφαρμόσουμε». Πάντως και παρά τον «θόρυβο» που έγινε με αυτή του τη δήλωση, οι πολίτες δεν επηρεάστηκαν καθόλου, αφού –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- εξελέγη με ρεκόρ ψήφων στην εκλογική του περιφέρεια. «Η παρουσία του κάθε βουλευτή αξιολογείται από τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της οικονομίας διευκρίνισε πως «θα ακολουθήσουμε τις πολιτικές της Κύπρου και της Πορτογαλία που έκαναν θαύματα», ενώ κατέστησε σαφές πως «αν αλλάξεις το μείγμα πολιτικής μπορεί να έχει έχεις έσοδο, που σημαίνει άνοδο του ΑΕΠ». «Από το 2015 με ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ανεβαίνει έπεσε» τόνισε. Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας και συγκεκριμένα των φυλακών, κατέστησε σαφές ότι «θα υπάρξει ολιστική αντιμετώπιση του σωφρονιστικού συστήματος».

Διευκρίνισε, δε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ότι όλες οι δυτικές χώρες. «Έφτιαξε ένα υπουργείο στα πρότυπα όλων των μεγάλων υπουργείων του εξωτερικού» υπογράμμισε.

Πηγή: onetv.gr