Δεν έλειψαν τα απρόοπτα από την ώρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, καθώς όπως ανέφερε στις κάμερες και η Σοφία Ζαχαράκη οι περισσότεροι εκ των νέων υπουργών είναι… «πρωτάκια».

Η είσοδος του Προεδρικού Μεγάρου κατακλύστηκε  από κάμερες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που έκαναν δηλώσεις πριν ορκιστούν.

Το πρώτο απρόοπτο, λοιπόν, συνέβη όταν η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, πήγε να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο.

Εκεί η ίδια αποχώρησε χωρίς να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε πως η Σοφία Ζαχαράκη είχε ξεχαστεί, της έριξε ένα απορημένο βλέμμα καθώς αφού υπέγραψε, τους προσπέρασε όλους.

Εν τέλει, μόλις εκπρόσωποι της Προεδρίας έκαναν νόημα στην κυρία Ζαχαράκη, η υφυπουργός Παιδείας επέστρεψε με γοργά βήματα και για να χαιρετήσει τους κ. Παυλόπουλο, τον Μητσοτάκη και τον Ιερώνυμο, με τον πρωθυπουργό να ξεσπά σε γέλια.

Απρόοπτο είχε και ο νέος υφυπουργός και αρμόδιος για την Ερευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας.

Ο γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Στ. Δήμα, κατέβαινε την Ηρώδου Αττικού με τα πόδια προκειμένου να μπει στο Προεδρικό Μέγαρο και να ορκιστεί. Εκανε, όμως, λάθος και μπήκε στο διπλανό… Μέγαρο Μαξίμου.

Ευτυχώς η φρουρά τον ειδοποίησε ότι η ορκωμοσία ήταν μερικά μέτρα πιο κάτω.

Πάντως εκτός από απρόοπτα, υπήρξαν και οι… εκπλήξεις καθώς την παράσταση έκλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την διαδικασία ορκωμοσίας άρχισε να ψέλνει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

Μάλιστα ο νέος υπουργός Aνάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε λίγο νερό στον γιο του μετά την λήξη της ορκωμοσίας. Την γλυκιά αυτή στιγμή κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός.

Ενα επίσης όμορφο στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φακός ήταν η στιγμή που η Τζένη Μπαλατσινού σκουπίζει το μέτωπο του Βασίλη Κικίλια μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.