Στις 3 Ιουλίου θα εκδοθεί τελικά η απόφαση για την την ποινή που θα επιβάλλει το δικαστήριο σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μετά το αίτημα του δικηγόρου του βασικού κατηγορουμένου το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τον Ιούλιο, με τον συνήγορο Μανώλη Αναστασάκη να δηλώνει κώλυμα λόγω άλλου δικαστηρίου στην Κόρινθο. Η βασική όμως αιτία της διακοπής είναι για να γίνει χρήση του νέου ποινικού κώδικα που θα ισχύει από 1 Ιουλίου και θα αφορά σε πιο επικής μεταχείριση, κυρίως λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Μέχρι τώρα η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια, ενώ από την 1η Ιουλίου η αναγνώρισή του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012. Μια μέρα μετά η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Μετά από διαπραγματεύσεις η γυναίκα έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ κα λίγες μέρες αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά άτομα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν συνέχεια έξω από το σπίτι της οικογένειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ομάδα είχε σκοπό να απαγάγει και τη μητέρα του Μάριου. Εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας που απέτρεπε μάλιστα τη μητέρα να καταγγείλει στην αστυνομία την απαγωγή.