Καλεσμένη στην εκπομπή One Direct βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπου και τοποθετήθηκε γύρω από το πολιτικό σκηνικό, έτσι όπως διαμορφώνεται λίγο πριν από τις κάλπες των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Συζητώντας με τους Γ. Παπαχρήστο και Τζ. Μοσχολιού, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση, στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ωριμάσει το ευρύτερο προοδευτικό άνοιγμα, σημειώνοντας ότι από το 2012 και μετά η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι και από το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που θα αποτυπωθεί καλύτερα στις βουλευτικές εκλογές. «Οι ευρωεκλογές συνέπεσαν μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες παραδοσιακά λειτουργούν με έναν κατακερματισμό δυνάμεων.

Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, είναι καθαρό και προγραμματικό. Πρόκειται για μία νέα μάχη», δήλωσε σχετικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Απαντώντας στο κατά πόσο έχει γίνει η απαραίτητη αυτοκριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πως αξιολογεί την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε πως ήταν μια συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με έντιμο τρόπο και που έφτασε στα όρια της με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Προσωπικά αισθάνομαι μία πολιτική δικαίωση που βρίσκομαι σε αυτή την κυβέρνηση, διότι σε αυτή την κυβέρνηση αναιρέθηκε το δεύτερο μνημόνιο για το οποίο εγώ παραιτήθηκα», επεσήμανε η ίδια.

Πηγή: onetv.gr