Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/6) ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

Συζητώντας με τους Δ. Μανιάτη και Άρ. Ραβανό, ο κ. Στρατής αναφέρθηκε για την Ελλάδα της κρίσης και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτά χρόνια.

Ο ίδιος κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ζητήματα ήθους που έπληξαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ενώ σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα έτσι όπως διαμορφώνεται λίγο πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 7ης Ιουλίου, δήλωσε πως η διαφορά που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχει ιστορικό ανάλογο.

«Το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου προέκυψε με μία μεγάλη εκλογική διαφορά 10 μονάδων. Η χώρα τότε με σύνθημα το «Λεφτά Υπάρχουν» οδηγήθηκε σε μνημόνιο. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η πολιτική που εξαγγέλλει ως πιθανός πρωθυπουργός, δεν θα υλοποιηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατής.

Ο κ. Στρατής άφησε αιχμές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρξουν εθελούσιες επιλογές πολιτικών που θα παραπέμπουν στο ΔΝΤ, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παρουσιάσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, εκτιμώντας πως μία ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι εφικτή.

Πηγή: onetv.gr