Στις πρόσφατα σχόλια του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη περί «επιδόματος μόνο σε Ελληνόπουλα» αναφέρθηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Καλύτερα να χαθείς, παρά να μισείς και να φοβάσαι… Τα «λεγόμενα» Κυρανάκη είναι ποτισμένα από μίσος και φόβο. Δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοιος εμπαθής λόγος. Ο Ελληνικός λόγος διαπνέεται από ουμανισμό και φροντίδα για όλους όσοι διαβιούν στην Ελλάδα», ανέφερε η κ. Παπακώστα και συμπλήρωσε:  «Λυπάμαι για την «απάνθρωπη κουλτούρα» της οποίας υψώνει την σημαία, ρίχνοντας ανθρώπους στο περιθώριο. Έτσι γεννιούνται οι κοινωνικές εκρήξεις στις κοινωνίες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνόμευση, αλλά με ρωμαλέα κοινωνική πολιτική την οποία μισούν και ξορκίζουν επίσης…».

Η κ. Παπακώστα φαίνεται πως απέκτησε τα τελευταία χρόνια την ευαισθησία αναφορικά με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς η ίδια το 2012, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με τη δήλωσή της ότι «λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες».