Συνταξιούχος ων, παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά τα πρωινά τηλεπαράθυρα, από τα οποία παρελαύνουν κάθε είδος Έλληνες πολίτες, που λένε τη γνώμη τους για κάποιο επίκαιρο θέμα. Στο δημοκρατικό πολίτευμα ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του. Ουδέν μεμπτό. Όμως εκείνο το θέμα , που έρχεται καθημερινά σχεδόν και το συζητούν ειδικοί και μη ειδικοί, είναι το τουρκικό, γιατί κάθε μέρα οι Τούρκοι γείτονές μας εξακοντίζουν εναντίον μας του κόσμου τις απειλές. Και τι λένε όλοι οι Έλληνες ειδικοί και μη ,επ’ αυτού ;

Μας αρααδιάζουν τα περί Διεθνούς Δικαίου και ξανά για το Διεθνές Δίκαιο, και πάλι για το Διεθνές Δίκαιο. Ακόμη ακούμε αναλύσεις επί αναλύσεων για την παρουσιαζόμενη αυτή κατάσταση με τους άσπονδους γείτονές μας. Ακόμη και το προ ολίγων ημερών συνελθόν Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησε τα ίδια πράγματα, που καθημερινά βλέπουμε και ακούμε στα τηλεπαράθυρα.

ΑΜΑΝ πια. Επιτέλους, κανείς δεν βλέπει λίγο παρακάτω ;

Με τις αναλύσεις και τα περί Διεθνούς Δικαίου η χώρα δεν ισχυροποιείται, δεν εξοπλίζεται καλύτερα.

Μερικά πράγματα είναι δεδομένα και με την «πάρλα» δεν αλλάζουν. Ούτε και με τα μεγάλα λόγια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους υπέρτερους άσπονδους γείτονές μας, που είναι η κατάρα των Ελλήνων. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτούνται δράσεις.

Ήδη από την δεκαετία του 1920 ο μεγάλος πατριώτης Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε πει : «Όσο κι αν η Ελλάδα ενισχύεται, δεν μπορεί να μονομαχήσει με τους Τούρκους. Προς τούτο χρειάζονται συμμαχίες».

Μπορεί ο μέσος Έλληνας να μην παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τους πραγματικούς κινδύνους, που εμφανίζονται από τους εν εξελίξει «σύμμαχους – εχθρούς» μας, αλλά οι πολιτικοί που μας διαφεντεύουν και κινούν τα νήματα της εξουσίας, θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να βρουν λύσεις, οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρότερη.

Το ξαναγράψαμε ότι οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση επαληθεύτηκε το γνωστό αστείο γνωμικό, που λέει, «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό». Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το βουνό ήρθε στον Μωάμεθ. Κατά συνέπεια καλό είναι να εκμεταλλευθούμε την κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο με τους Αμερικανούς.

Επίσης η Ελλάδα οφείλει να μπει άμεσα στον δημιουργούμενο στρατιωτικό πυρήνα της Ε.Ε., τον οποίον σήμερα αποτελούν με μέρος των δυνάμεών τους η Γερμανία, η Ολλανδία και η Τσεχία. Επίσης πρέπει να πάρουμε επαφή με τη Βουλγαρία, η οποία απειλείται από την Τουρκία, πολύ περισσότερο από εμάς, γιατί το 10 % του πληθυσμού της είναι Τούρκοι και κατοικούν άμεσα στα τουρκικά σύνορα.. Στη Βουλγαρία κυκλοφορούν συχνά – πυκνά χάρτες, που δείχνουν πως οι Τούρκοι της Βουλγαρίας , ενώνονται με τους Τούρκους της Ελλάδας και δημιουργούν ανεξάρτητο κράτος. Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία έχουν το τέταρτο κόμμα στη βουλή. Ακόμη, οφείλουμε να συζητήσουμε με την Αρμενία και όλες τις άλλες χώρες της ανατολής που συνορεύουν με την Τουρκία.

Οι συμμαχίες δεν εκφράζουν επιθετική πολιτική, αλλά αμυντική. Κατά συνέπεια εκεί οφείλουμε να στραφούμε, προτού οι Τούρκοι κάνουν το Ντου στο Αιγαίο και στα άλλα κυπριακά συμφέροντα. «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» .

Όλα τα άλλα είναι μοιρολόγια και λόγια του αέρα.