Δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) τους… πρώην συντρόφους της. Και μάλιστα χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς που ούτε ο Μητσοτάκης δεν τολμά να πει ακόμα και στις ιδιωτικές συνομιλίες του. Για παράδειγμα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ούτε λίγο ούτε πολύ…«μαφιόζους» ή… γκάνγκστερ χαρακτήρισε τους  ενοίκους του Μαξίμου,  ενώ τον Μανώλη Πετσίτη «άχρηστο» τον παρουσίασε επί της ουσίας. Τον παραλλήλισε μάλιστα με τον Νίκο Καρανίκα ως τους συμβούλους με μηδενικά προσόντα.

Manolo, αλλά μόνο για τους φίλους

Μανώλης Πετσίτης, Μάνος για τους φίλους ή… Manolo από εδώ και στο εξής. Είναι το πρόσωπο των ημερών και πιθανότατα της προεκλογικής περιόδου, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική «κρείττον το σιγάν». Η σιωπή είναι χρυσός, καλύτερος κι από του… Ριχάρδου, έλεγαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, που βλέπουν ότι ο Τσίπρας περιμένει να ξεχαστεί η υπόθεση η οποία κάλυψε ακόμη και την ψήφιση της μη περικοπής των συντάξεων.

■■■

Ομως, οι συνεχείς αποκαλύψεις για τον ρόλο του Πετσίτη έχουν κάνει το Μαξίμου να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Το «καρφί» του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου ότι ο Πετσίτης πήγαινε στη ΔΕΠΑ για λογαριασμό υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου, είναι η αρχή του παγόβουνου.

Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Πετσίτη

Η πιάτσα βοά για «περίεργες» κινήσεις του… «delivery boy» ορισμένων στο Μαξίμου, ειδικά όταν… νυχτοπερπατούσε. Και κάποιοι δεν αποκλείεται να τον συνδέσουν και με άλλες υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος. Αλλωστε, ο Πετσίτης βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΑΑΔΕ, που όταν θέλουν να βρουν κάτι το βρίσκουν. Και όπως έλεγαν γνώστες της υπόθεσης, «η βίλα στους πρόποδες της Πάρνηθας δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε ο πολυτελής βίος του γκαρσονιού που έγινε παράγοντας με τις πλάτες του Παππά».

Το σενάριο εκλογών μετά του Αγίου Βαλεντίνου

Ενα νέο σενάριο διακινούν εσχάτως οι ένοικοι του Μαξίμου αλλά και τα κάθε λογής τρολ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών. Λένε συγκεκριμένα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να… υπερψηφιστεί ακόμα κι αν ψηφίσει υπέρ ο Σταύρος Θεοδωράκης (και δύο βουλευτές του), αφού δεν πρόκειται να την ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και τις ψήφους των Νεοδημοκρατών (και κυρίως των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη) διαφορετικά θα προκηρύξει εκλογές για… εθνικό θέμα. Να μεταφέρει δηλαδή την «καυτή πατάτα» της επίλυσης του Μακεδονικού στη ΝΔ. Και είναι τόσο πειστικοί στο σενάριο αυτό, που δίνουν (θρασύτατα) και ημερομηνία εκλογών που δεν είναι άλλη από τις 17 Φεβρουαρίου ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου. Δηλαδή με δυο λόγια αναζωπυρώνουν το περίφημο σενάριο της γαλοπούλας (που σημαίνει, εκλογές τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα) για εθνικό θέμα.

Πρώτη φορά για θέμα εθνικό

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα ξεχάσαμε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τα εθνικά θέματα, αφού επί σειρά ετών το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και τα μνημόνια αποτελούσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σε κυβερνήσεις που κατέρρεαν για προκήρυξη εκλογών. Τώρα το εθνικό θέμα των Σκοπίων (για το οποίο έως τώρα ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ήταν βέβαιοι ότι θα περνούσαν τη συμφωνία την Πρεσπών από τη Βουλή) είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει δικαιολογία για πρόωρες εκλογές.

Και πίεση στον Σταύρο

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή για την πιθανότητα εκλογών στις 17 Φεβρουαρίου την οποία διακινούν οι γαλάζιοι. Λένε συγκεκριμένα, εάν όντως διακινούνται τέτοια σενάρια από το Μαξίμου ή από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουν να κάνουν με τον εξαναγκασμό του Ποταμιού να ψηφίσει τη συμφωνία. Δηλαδή λένε στον Σταύρο Θεοδωράκη και στους βουλευτές του «είτε ψηφίζεις τη συμφωνία είτε πάμε σε εκλογές, και με τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το Ποτάμι μάλλον δεν σας συμφέρει».

Ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι τη συμφωνία των Πρεσπών

Στα πηγαδάκια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή «έπαιζε» πολύ αυτό το σενάριο για εκλογές «τρεις ημέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», όπως ακούστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή (που στηρίζει τις απόψεις Μαξίμου, αλλά και του Καμμένου). Υπήρξαν μάλιστα βουλευτές (διάβαζε Γιάννης Μιχελογιαννάκης) που έβγαλαν χαρτί και μολύβι και υπολόγιζαν με μαθηματικό τρόπο πόσες ψήφους θα συγκεντρώσει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Εγραψαν για «Ναι» τους 145 βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν έξω τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Μαυρωτά (ως ψήφο… αδιευκρίνιστη), έβαλαν μέσα τον κ. Δανέλλη, αλλά και τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κυρία Κατερίνα Παπακώστα καθώς και την κυρία Κουντουρά. Σύνολο 149, όπως έλεγαν, συνεπώς πολύ μεγάλη πιθανότητα για εκλογές τον Φεβρουάριο.

■■■

Επισήμως ο κ. Τσίπρας (και οι γύρω του) λένε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο με την ολοκλήρωση της τετραετίας. Αλλά τελευταίως το λένε με τέτοιον τρόπο που ούτε οι ίδιοι πλέον το πολυπιστεύουν. Δεν μπορούν να αντέξουν τόσους μήνες προεκλογική περίοδο, ακόμα και με παροχές.

Γκρίνια Συριζαίων για τον… Τσίπρα

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Πέτρο Τατσόπουλο εξόργισαν πολύ κόσμο, ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι όλους αλλά μερικούς που προέρχονται από το ΠαΣοΚ που πρώτη φορά άκουσαν τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Εις εξ αυτών, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, είπε ότι αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Τατσόπουλο ήταν «άστοχα και καθόλου ευγενικά».

Ρεκόρ τηλεθέασης για την Κουντουρά

Τη λήξη των εργασιών της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης της 11ης Δεκεμβρίου, αφιερωμένης στην Ελλάδα, προσκλήθηκε να σημάνει η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά «χτυπώντας» το καμπανάκι της Wall Street. H τελετή λήξης της «Ημέρας της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμεταδόθηκε από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού.

■■■

Οπως αναφέρεται, αποτελεί γεγονός με μέγιστη τηλεθέαση σε παγκόσμιο επίπεδο, με κοινό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια. Η ελληνική σημαία απεικονιζόταν στις γιγαντοοθόνες του Χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αναρτήθηκε επίσης στην κεντρική είσοδο της Wall Street.

Η μετανάστευση των γουνοποιών

Ισως εδώ στην Αθήνα οι περισσότεροι να μην το έχουν αντιληφθεί, αλλά στην Καστοριά η γούνα περνά κρίση. Μειώθηκαν οι αφίξεις ρώσων τουριστών (και εξαιτίας των απελάσεων ρώσων διπλωματών), οι πωλήσεις της γούνας έφτασαν σε ανησυχητικό σημείο. Ετσι οι γουνοποιοί άρχισαν να εγκαταλείπουν την Καστοριά και να εγκαθίστανται στη Ρωσία στήνοντας εκεί τις επιχειρήσεις τους, αφού γνωρίζουν ότι η ελληνικής ραφής γούνα είναι η καλύτερη. Οπως βεβαιώνει και η γαλάζια βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, οι καλύτεροι έλληνες γουνοποιοί έφυγαν για τη Ρωσία αναζητώντας καλύτερη τύχη.