Μια σειρά από ερωτήματα πλανώνται για τη δράση του golden boy του Μαξίμου, του περιβόητου Μανώλη, του «κολλητού» φίλου του Νίκου Παππά που από γκαρσόνι σε καφέ – πίτσα έφτασε τα 205.000 ευρώ εισόδημα. Τελικά περίεργους φίλους διαθέτει το No 2 του Μαξίμου. Απλώς όταν άκουσα για τον Μανώλη Πετσίτη (φωτογραφία) (ή… «Μανώλο», όπως τον αποκαλούν), θυμήθηκα αμέσως τον κ. Αρτεμίου. Τον θυμάστε; Αυτός με τις offshore; Αυτός που συνταξίδευε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα για να διαπιστώσει πώς τιμολογούν τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ του Μαδούρο; Αυτές τις φιλίες του κ. Παππά είχα στο μυαλό μου. Και δεν θα εκπλαγώ εάν μάθω και για άλλες (εξίσου περίεργες)…

■■■

Ο κ. Παππάς μαθαίνω ότι αφήνει τον φίλο του κ. Πετσίτη να βγάλει το φίδι από την τρύπα διαμηνύοντάς του να καθαρίσει μόνος του. Τελευταίως ο κ. Πετσίτης χάθηκε από την πιάτσα, εκεί στο καφέ μπαρ Τ5 στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι όπου τα έπινε με τους φίλους του κάνοντας συνάμα και προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μου λένε ότι βρίσκεται στην Κύπρο, σε κάποιο νοσοκομείο, διότι νοσοκομειακές φωτογραφίες ανεβάζει και επιπλέον τα τηλεφωνήματά του έχουν το κυπριακό πρόθεμα (00357). Τι κάνει εκεί, άγνωστο. Οι περισσότεροι ομιλούν πάντως για κάποια θεραπεία.

■■■

Και πάμε στα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ: Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μαξίμου; Πόσες φορές το έχει επισκεφθεί; Πώς έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου; Ποιες υπηρεσίες προσέφερε στα λιπάσματα Λαυρεντιάδη και έλαβε 72.000 ευρώ για το 2016 και 128.000 ευρώ για το 2017; «Ο κ. Πετσίτης είναι ένα από τα πρόσωπα που στοιχημάτιζαν με τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015» ανέφερε η Μαρία Σπυράκη. Ηταν μάλιστα εκείνος που πέτυχε ακριβώς το αποτέλεσμα!

■■■

Τώρα εάν υπάρχουν και άλλα στοιχεία (επιβαρυντικά) από τη δράση του κ. Πετσίτη και από τις σχέσεις του με το Μαξίμου, απαιτείται αμέσως απόδειξη. Μαθαίνω ότι εν καιρώ θα έρθει κι αυτή. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι κάποια στιγμή σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε στο αυτοκίνητό του (ένα θηριώδες Range Rover) βρέθηκαν κάπου 200.000 ευρώ. Εάν αληθεύει αυτό, τότε το ερώτημα είναι: Από πού έρχονταν και πού πήγαιναν τα χρήματα αυτά;

Τι έκανες, Αλέξη, για το χωριό σου;

Τώρα που μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και ο Πρωθυπουργός μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ σε κάθε λογής παροχές, ένα χωριό στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, το Αθαμάνιο, το χωριό του Αλέξη Τσίπρα, περιμένει και αυτό κάτι από τις παροχές. Και τούτο γιατί έως τώρα τίποτα δεν έγινε σε αυτό το χωριό εκτός από μια περαντζάδα που έκανε οικογενειακώς ο κ. Τσίπρας (συνοδευόμενος από την Ολγα Γεροβασίλη) για να χορέψει «Καγκελάρη» και να δει κάποιους συγγενείς του. Ανάμεσα στους συγγενείς του είναι και ο Λεωνίδας Τσίπρας, ο μοναδικός με το όνομα «Τσίπρας» που δοκιμάζει το διάσημο όνομά του σε εκλογές και έως τώρα αποτυγχάνει. Είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και δεν τα κατάφερε, ξαναβάζει και τώρα συνεργαζόμενος, απ’ ό,τι μαθαίνω με έναν πασόκο, τον Π. Σκαλτσογιάννη. Το θέμα όμως είναι άλλο: Πώς να εκλεγεί ένας Τσίπρας έστω και δήμαρχος τη στιγμή που το Αθαμάνιο περιμένει έργα;

Ο δρόμος στο Αθαμάνιο έχει τη δική του ιστορία

Εκείνο που έμαθα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας με καταγωγή από το Αθαμάνιο το μόνο που δημοπρατήθηκε είναι ένας… δρόμος. Που συνδέει το Αθαμάνιο με τα Θεοδώριανα. Δείτε τώρα κάποιες συμπτώσεις που έφερε ο δρόμος. Από το Αθαμάνιο, όπως είπαμε, κατάγονται οι «Τσιπραίοι», από τα Θεοδώριανα (όπου έφτασε ο δρόμος) κατάγονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δέδες και όχι μόνο. Από εκεί είναι και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Λούκας. Ετσι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθαμάνιο και Θεοδώριανα έμειναν ευχαριστημένα από τον δρόμο.

■■■

Βεβαίως εάν ρωτήσετε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα σας πουν ότι στην Αρτα η κυβέρνηση έριξε πολύ χρήμα. Κάνουν λόγο για 60 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για μια γεωπονική σχολή (με πανεπιστημιακά τμήματα), αντιπλημμυρικά έργα, ακόμα και για νέο γεφύρι της Αρτας κάνουν λόγο.

Μια πεζοπορία στο βουνό κλείνει με… παϊδάκια

Δεν είναι λίγο, πώς να το κάνουμε, να περπατάς 12 χιλιόμετρα σε υψόμετρο 1.180 μέτρων μέσα στα έλατα και να βρίσκεσαι σε διατροφή. Για τον πρώην πρωθυπουργό όμως Κώστα Καραμανλή η πεζοπορία είναι μέσα στις συνήθειές του. Το θεωρεί, μου λένε οι συνεργάτες του, άθληση, αν και ο ίδιος (πάντα κατά τους συνεργάτες του) αθλείται τακτικά: «Είναι fit, μην τον βλέπετε έτσι» λένε. Αλλά ύστερα από μια τόσο μεγάλη πεζοπορία στο ορεινό Βαλτεσινίκο (Αρκαδίας) συνήθως ανοίγει η όρεξη και οι ταβέρνες του Βαλτεσινίκου σερβίρουν αρνίσια παϊδάκια εξαιρετικά νόστιμα και προσφέρουν και μια πανδαισία από τυριά. Ετσι πάει περίπατο και η δίαιτα και η διατροφή (έστω για λίγο).

Ο Καραμανλής εκτιμά Μάιο τις εκλογές

Πάντως στη συνάντηση που είχε το Σαββατοκύριακο (μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριο της ΝΔ) ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αρκαδία (η οποία διήρκεσε 75 λεπτά) ήταν, όπως έμαθα, ορίτζιναλ πολιτική. Υπήρξε μάλιστα συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών, με τον κ. Καραμανλή να εκτιμά ότι αυτές θα γίνουν τον Μάιο, λέγοντας μάλιστα πως θα ήταν δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να χάσει στις ευρωεκλογές και να κερδίσει στις εθνικές εκλογές. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να διεξαχθούν ταυτόχρονα, δηλαδή οι εθνικές μαζί με τις ευρωεκλογές. Ο δε κ. Μητσοτάκης είπε το εξής επικό. Είτε γίνουν τον Φεβρουάριο οι εκλογές, είτε τον Μάρτιο, είτε τον Μάιο, είτε τον Οκτώβριο, «εγώ θα τις κερδίσω». Η συζήτηση συνεχίστηκε με… εξωτερικά θέματα. Από τη διάδοχο της Μέρκελ (που κέρδισε με οριακή ψηφοφορία – όπως ειπώθηκε) έως και τα «κίτρινα γιλέκα», με τον κ. Καραμανλή να επισημαίνει το… λάθος του Μακρόν, που έκανε άκρη τα συνδικάτα, τους κλασικούς συνομιλητές της κυβέρνησης.

Η ψήφος των Ποταμίσιων

«Αλλη μία δήλωση να κάνει για Μακεδόνες ο Ζάεφ και τότε θα δείτε ποιος ψηφίζει από το Ποτάμι τη συμφωνία των Πρεσπών». Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά, ο οποίος συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα να μην είναι τόσο σίγουρος για την ψήφο των βουλευτών του Ποταμιού, έστω και αυτών των τεσσάρων βουλευτών (περιλαμβανομένου και τον Στ. Θεοδωράκη) που είχαν δηλώσει πως θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Ισως τώρα με τα νέα δεδομένα ο μόνος σίγουρος από το Ποτάμι που θα ψηφίσει τη συμφωνία είναι ο κ. Δανέλλης, ο οποίος μάλιστα απειλεί ότι σε περίπτωση που το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη συμφωνία θα παραιτηθεί. Να παραιτηθεί μια κουβέντα είναι. Θα παραδώσει όμως την έδρα του;

Στο κλουβί με τους… κόκορες

Με κότες και κοκόρια επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (μέλη της ΠΟΕΔΗΝ). Ηθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τη διαφορά της κυβερνητικής συμπεριφοράς σε εσωτερικό και εξωτερικό. Στο κλουβί με τους κόκορες έχουν βάλει ταμπέλα που αναγράφει «κυβέρνηση εσωτερικού», ενώ στο δίπλα κλουβί με τις κότες έχουν βάλει ταμπέλα που αναγράφει «κυβέρνηση εξωτερικού» δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών και έναντι των πολιτών.

Οι… Σωτήρες του Κουτσούμπα

O Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στην κεντρική εκδήλωση για τα 100χρονα στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί ντε Σπόρ.

Απευθύνοντας κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν, σε ένα σημείο της ομιλίας του, είπε: «Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους “σωτήρες”, να απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού, που τον οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο».

Βέβαια αμέσως μετά, όταν παρουσίασε τις υποψηφιότητες του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές, με το χιούμορ που το διακρίνει, είπε: «Και στην Κεντρική Μακεδονία, να βγούμε με επιτυχίες στην Περιφέρεια, με νέο περιφερειάρχη τον 38χρονο πολιτικό μηχανικό Σωτήρη Αβραμόπουλο. Αλλά και στους δήμους, με πρώτο από όλους τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με υποψήφιο δήμαρχο τον γνωστό αγωνιστή και μέχρι σήμερα ευρωβουλευτή, Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Βλέπετε παρότι λέμε ότι εμείς δεν κοιτάμε σε “σωτήρες” πέσαμε σε δύο Σωτήρες, σε δύο Σωτήρηδες στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία…».