Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση της Folli Follie, παρείχαν -μέσω εγγράφων εξηγήσεων- ενώπιον της Οικονομικής Εισαγγελίας και του Γιάννη Δραγάτση, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμη επτά ύποπτοι, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες – απάτη σε βαρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα των συνολικά 10 υπόπτων, σε συνδυασμό με το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του, για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, ως προς το συγκεκριμενο σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά  και ο γιος τους Γιώργος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και προέβαλαν νομικά επιχειρήματα προκειμένου να αποδομήσουν το αδίκημα της απάτης. 

Το ζεύγος Κουτσολιούτσου έχει δηλώσει προθυμία για συνεργασία με τις αρχές, εφόσον ολοκληρωθεί η έρευνα και γνωρίζει όλο το αποδεικτικό υλικό.

Με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα  μαύρου χρήματος και απάτη έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμη τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Η πλειονότητα φέρεται να “έδειξε” ευθύνες στην Ασία, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προερχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρουνται παραποιημένα.