Σπασμωδική αντίδραση με άγνωστες προεκτάσεις από τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη, ύστερα από την έντονη κριτική σχετικά με το «άβατο των Εξαρχείων».

Όπως αποκαλύπτεται σε σημερινή ανακοίνωση συνδικαλιστών, η ηγεσία της ΕΛΑΣ, πιθανόν σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα διέταξε έρευνα με το ερώτημα της απόλυσης από την Αστυνομία, του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής κ Βασίλη Ντούμα.

Κι αυτό για ένα σατιρικού τύπου σχόλιο σχετικά με την «αυτονομία» των Εξαρχείων. Αστυνομικοί μιλούν για « μία πρωτοφανή έρευνα κι απειλή εκδίωξης από την ΕΛΑΣ σε βάρος συνδικαλιστή για ένα απλώς σκωπτικό σχόλιο για το άβατο των Εξαρχείων, χωρίς καμιά προσβλητική αναφορά για οποιονδήποτε. Κι αυτό πρέπει να θεωρηθεί δείγμα της απώλειας ψυχραιμίας των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη ιδίως μετά την κριτική που ασκείται για τον χειρισμό της δράσης των αναρχικών».

Ο κ. Ντούμας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στα Εξάρχεια -με επιθέσεις κατά αστυνομικών- την ίδια μέρα που είχε απαγορευθεί η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία της περιοχής είχε δηλώσει στα ΜΜΕ «μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των Αστυνομικών παραδόθηκαν καθαρά τα Εξάρχεια στους «μπαχαλάκηδες» για να πραγματοποιήσουν πάρτι με μολότοφ κοκτέιλ. Έτσι, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη γίνεται υπουργός Εξωτερικών και δε μένει, να εγκαινιάσουμε πρεσβεία στο νέο κράτος του «Εξαρχιστάν».

Σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αναφέρεται « το Σωματείο
1) καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.
2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα «άβατα» και το «κράτος » των Εξαρχείων. 3)Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.
4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη , ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.
5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης , Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου » στην Αττική».