Συνάντηση Παν. Κουρουμπλή με τον πρέσβη της Νορβηγίας

Tρεις προτάσεις που αφορούν ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης για την Ελληνική Διασπορά, εφαρμογές και μέσα για την αναβάθμιση του έργου των νηογνωμόνων και στην υλοποίηση προγράμματος δεξιοτήτων για μετανάστες και πρόσφυγες, παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jorn Eugene Gjelstad.

Tρεις προτάσεις που αφορούν στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάδρασης για την Ελληνική Διασπορά, στην ανάπτυξη κατάλληλων εφαρμογών και μέσων για την αναβάθμιση του έργου των νηογνωμόνων και στην υλοποίηση προγράμματος για την απόκτηση δεξιοτήτων που θα απευθύνεται σε μετανάστες και πρόσφυγες, που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας με σκοπό την ευχερέστερη κοινωνική τους ένταξη παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jorn Eugene Gjelstad.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι προτάσεις συζητήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας χρηματοδότησής τους, από σχετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μέλος του οποίου είναι η Νορβηγία.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις, εντός του πεδίου αρμοδιότητας του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένων της συνεργασίας σε θέματα διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής, γαλάζιας ανάπτυξης και διαχείρισης της μετανάστευσης.
Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε τη νορβηγική κυβέρνηση για την πολύπλευρη συνδρομή της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk