Τάρτα με κοτόπουλο και πράσο

Τάρτα με κοτόπουλο και πράσο | tovima.gr

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

1 φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο αγελάδος, για την ταρτιέρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 πράσα, ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. κοτόπουλο, ψητό ή βραστό, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

4 αβγά, χτυπημένα

4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

100 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, χονδροτριμμένη

1 κ.σ. μπούκοβο

2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα, ακέρωτα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση: Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα. Κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και τρυπάμε

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk