Γλυπτικός λόγος στον Αχιλλέα Βασιλείου

Με το έργο του Αχιλλέα Βασιλείου «Πρώτη Νίκη» συνεχίζεται η ετήσια δράση σύγχρονης γλυπτικής «Γλυπτικός Λόγος» (η τέταρτη κατά σειρά μέχρι σήμερα).

Με το έργο του Αχιλλέα Βασιλείου «Πρώτη Νίκη» συνεχίζεται η ετήσια δράση σύγχρονης γλυπτικής «Γλυπτικός Λόγος» (η τέταρτη κατά σειρά μέχρι σήμερα). Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνουν τα εγκάινια της έκθεσης που πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Θυμίζουμε ότι κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.
Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους επελέγη η «Πρώτη Νίκη», έργο που θα παρουσιάσει ο ίδιος ο γλύπτης. Ο Βασιλείου έχει επίσης επιλέξει ένα αρχαίο έργο της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο θεωρεί ότι συνδιαλέγεται με το δικό του γλυπτό και θα παρουσιαστεί από αρχαιολόγο του Μουσείου μέσα στην έκθεση.
Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk