Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις στην ιστορία αναμένεται να λάβει η Disney μετά το θάνατο της Κάρι Φίσερ.

Η εταιρεία, που αγόρασε την Lucasfilm το 2012, είχε απευθυνθεί στη Lloyds του Λονδίνου προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν απώλειες, αν η ηθοποιός δεν ήταν σε θέση να καλύψει το συμβόλαιό της, αναφορικά με τις εμφανίσεις της ηθοποιού στην τριλογία Star Wars, όπως αναφέρει το περιοδικό Insurance Insider.

Το συμβόλαιο αναφέρει το ποσό των 41 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση που η ηθοποιός δεν κατορθώσει να ολοκληρώσει τον κύκλο των ταινιών.

Η 60χρονη ηθοποιός, που ανανέωσε το ρόλο της ως πριγκίπισσα Λέια, πέθανε στο νοσοκομείο 4 ημέρες αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή σε μια πτήση από το Λονδίνο προς το Λος Άντζελες.

Η Φίσερ είχε ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την δεύτερη από τις νέες ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά οι θαυμαστές της περίμεναν να τη δουν και στην 3η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες από τον απροσδόκητο θάνατο ή τυχόν ανικανότητα των ηθοποιών, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές το πώς θα ανταποκριθεί η Disney στο θάνατο της Φίσερ.