Τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, αλλά και ό,τι καλύτερο κρύβουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί παρουσιάζουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία 26 ελληνικά οινοποιεία. Μαζί τους θα βρίσκονται και μερικοί από τους πιο σημαντικούς εισαγωγείς οίνων στην Ελλάδα, με σπουδαία κόκκινα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα, ανάμεσά τους και πανάκριβες ετικέτες.

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων οίνων που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση με το αντίτιμο των 40 ευρώ ο επισκέπτης παραλαμβάνει, εκτός από το εισιτήριό του, τον κατάλογο της εκδήλωσης, αλλά και ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια, αξίας 3 ευρώ έκαστο. Τα κουπόνια εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών με τη δοκιμή σπουδαίων κρασιών σε τιμή κόστους. Κάθε ποτήρι κρασί μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, ενώ υπάρχει και η επιλογή του «VIP Pass» (90 ευρώ), που εξασφαλίζει 20 κουπόνια και πρόσβαση στο VIP Lounge, για ξεκούραση, σνακ, ένα ποτήρι σαμπάνια ή καφέ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή σχεδόν 120 ευρώ στην κάβα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια (6 ευρώ). Βέβαια, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράσει επιπλέον κουπόνια, ειδικά εάν επιθυμεί να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά όπως τα ιταλικά Masseto 2005 της Ornellaia, Amarone della Valpolicella της Romano, Dal Forno και Costa Russi 2003 της Gaja κ.α.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποδείξει ότι ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί να σταθεί επάξια και στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, οι οργανωτές της εκδήλωσης, μετά την Jancis Robinson MW, την παρουσία της οποίας εξασφάλισαν πέρυσι στα «Μεγάλα Κόκκινα κρασιά», έχουν φέτος προσκαλέσει μια από τις πλέον σημαντικές οινοχόους του Λονδίνου, την Laure Patry, Executive Head Sommelier του διάσημου λονδρέζικου Wine bar «Social Wine & Tapas» και 18 ακόμα εστιατορίων, για τα οποία θα επιλέξει ελληνικά κρασιά.

Πληροφορίες στα www.fnl-guide.com, info@vinetum.gr και στο 210 766 0560