Μοσχαράκι ρόστο

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1 κομμάτι νουά μοσχαρίσιο (περίπου 1.300 γρ.)

2 καρότα, σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή έτοιμο σε ζελέ

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. επιπλέον για το σοτάρισμα

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλάτι, το πιπέρι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και φτιάχνουμε μια πάστα. Με ένα μαχαίρι κάνουμε βαθιές τομές στο κρέας και βάζουμε μέσα λίγη από την πάστα. Με την υπόλοιπη αλείφουμε όλο το κρέας, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βάζουμε σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο να κάψει μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε να γυαλίσει και ρίχνουμε τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό των λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες μέχρι να τρυπάμε το κρέας και να βγαίνει εύκολα το πιρούνι.

Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό στον φούρνο. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί στο ένα τρίτο της αρχικής ποσότητας. Εναλλακτικά χεησιμοποιούμε ένα μπλέντερ πάγκου. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk