Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά από τη Roche

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους για 13η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas πήραν μέρος στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά».

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους για 13η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas πήραν μέρος στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά». Με μήνυμα «Μια μέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον ενός παιδιού», οι εργαζόμενοι της Roche Hellas περπάτησαν στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου συγκεντρώνοντας με τον συμβολικό αυτόν τρόπο χρήματα για τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και για τα παιδιά του Μαλάουι. Στην εφετινή πεζοπορία οι εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ιστορικά σημεία της πόλης παίζοντας όλοι μαζί ένα πρωτότυπο φωτογραφικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.
Η «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk) είναι μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της Roche με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού, το οποίο διπλασιάζεται από την εταιρεία και διατίθεται εξίσου για τους σκοπούς του φορέα που ενισχύεται κάθε χρόνο σε τοπικό επίπεδο και στην παγκόσμια προσπάθεια του ομίλου που αφορά τη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι.
Η διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas κυρία Ξένια Καπόρη με αφορμή την εφετινή εκδήλωση ανέφερε: «H υλοποίηση των δεσμεύσεων της εταιρείας και των εργαζομένων της για προσφορά και βιώσιμη διαβίωση αποτελεί για όλους εμάς πρωταρχικό μέλημα. Από το 2003 και κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της Roche περπατούν με συνέπεια με στόχο να αλλάξουν το μέλλον των παιδιών. Αλλωστε «μια μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά»».
«Το Children’s Walk μάς δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να έρθουμε πιο κοντά εμείς οι εργαζόμενοι της Roche Hellas με τα παιδιά μας, αλλά και να προσφέρουμε ουσιαστικά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη» δήλωσε η Communications Business Partner της Roche Hellas κυρία Αννα Παπακοσμοπούλου.
Σχετικά με το Roche Children’s Walk
Από το 2003, περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι της Roche παγκοσμίως έχουν περπατήσει σε 141 χώρες, συγκεντρώνοντας πάνω από 12,5 εκατ. ελβετικά φράγκα ως σήμερα. Το Children’s Walk είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, κατά την οποία οι εργαζόμενοι της Roche συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Με σκοπό την ενθάρρυνση της βιωσιμότητας μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και υγείας, τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους υπαλλήλους της Roche διπλασιάζονται από τη Roche. Ενα μέρος του ποσού που συγκεντρώνεται χρησιμοποιείται για τη στήριξη των παιδιών της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, ενώ το υπόλοιπο ποσό διατίθεται για τα παιδιά στο Μαλάουι, μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Με το 62% του πληθυσμού να ζει κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας, 1,25 δολάρια ημερησίως, και 790.000 παιδιά ορφανά εξαιτίας του ιού HIV/AIDS, στόχος της Roche είναι να προωθήσει μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη αλλαγή, βοηθώντας με προσπάθειες, όπως η παροχή τροφίμων, η εκπαίδευση και η προαγωγή της υγείας για τα παιδιά στο Μαλάουι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk