S.Pellegrino Young Chef 2016

Στις 15 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, είκοσι ταλαντούχοι Young Chefs από όλο τον κόσμο θα αναδείξουν το ταλέντο τους και θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino YoungChef 2016.

Ο νικητής της περιφέρειας των Μεσογειακών Χωρών, Νίκος Μπίλλης, είναι ένας από τους φιναλίστ, ο καθένας εκ των οποίων εκπροσωπεί μία από τις 20 γεωγραφικές περιφέρειες του κόσμου. Ο έλληνας σεφ, ανακηρύχθηκε νικητής του τοπικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef 2016 που έγινε στο Τελ Αβίβ. Το πιάτο του «Νόστιμον Ημαρ», που του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, αποτελείται από ένα πλουραλισμό υλικών που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης και συνθέτουν μια εναρμονισμένη γεύση, έντονη συναισθηματικά, καθώς είναι εμπνευσμένη από τον τόπο που μεγάλωσε.

Για να κερδίσουν το πολυπόθητο βραβείο, οι Young Chefs θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν τα πιάτα τους σε μια επταμελή κριτική επιτροπή από διεθνώς καταξιωμένους σεφ, γνωστούς και ως «Seven Sages». Σε συνέχεια μιας εξονυχιστικής αξιολόγησης βασισμένης στους πέντε «Χρυσούς Κανόνες» δηλαδή, συστατικά, δεξιότητες, γνώση, παρουσίαση και μήνυμα, θα επιλεχθεί ένας νικητής. Μετά τη τελετή βράβευσης θα ακολουθήσει δείπνο Gala, το μενού του οποίου θα επιμεληθεί ο Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Francescana of Modena στην Ιταλία, το οποίο ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με τον Διαγωνισμό «The World’s 50 Best Restaurants».

Δύο επιπλέον βραβεία θα απονεμηθούν κατά την διάρκεια του δείπνου Gala: το «Acqua Panna Contemporary Tradition Award» που θα δοθεί στον δημιουργό του πιάτου που αναδεικνύει καλύτερα την γαστρονομική ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων και το «S.Pellegrino Inspiring Message Award» που για πρώτη φορά θα δοθεί, κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το κοινό, στον δημιουργό του πιο εμπνευσμένου πιάτου.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει ξεκινήσει εδώ και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτώβρη.

Ο Νίκος Μπίλλης και το Νόστιμον Ημαρ

Ο σεφ είναι απόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Ρόδου (ΣΤΕ). Υστερα από μια 5ετία σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, στο Rodos Palladium και στο Sani Asterias Suties, ταξίδεψε και δούλεψε στην Ελβετία. Πίσω στην Αθήνα δούλεψε στο εστιατόριο Hytra καθώς και στη Γαλάζια Hytra. Εχει κάνει stages στα καλύτερα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως είναι το Noma στην Κοπεγχάγη, το Miramar στη Βαρκελώνη, το LeJardinDeSens στη Γαλλία και το De Librije στην Ολλανδία. Τα τελευταία 5 χρόνια συνεργάζεται με τον Εκτορα Μποτρίνι, στα βραβευμένα Etrusco και Botrini’s.

Το πιάτο με το οποίο θα διαγωνιστεί, το «Νοστιμον Ημαρ», έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο, τόπο καταγωγής του σεφ και αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης. Με βάση την παλαμίδα, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά και αγαπημένα υλικά, όπως λούπινα, πέρλες από αβγοτάραχο, τσιτσίραβλα, τσιγαρέλι με άγρια χόρτα και αρωματικά, σαν ένα σπινιάλο με διάφορα είδη οστράκων και ποικιλία μυρωδικών.

Το πιάτο παρουσιάστηκε σε ένα ξεχωριστό δείπνο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, από τα S.Pellegrino και Acqua Panna στο εστιατόριο F+W στο Κολωνάκι. Την εκδήλωση παρουσίασε ο περσινός φιναλίστ του διαγωνισμού Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk