• Αναζήτηση
 • Ανοικτός ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας οχύρωσης στον Πειραιά

  Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας οχύρωσης στον Πειραιά. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα ώστε να επισκεφτεί τον χώρο, όπου σήμερα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Πέμπτη έως Σάββατο).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας οχύρωσης στον Πειραιά. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα ώστε να επισκεφτεί τον χώρο, όπου σήμερα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης.

  Ο χώρος θα είναι ανοικτός από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Πέμπτη έως Σάββατο).

  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη του έργου ανάδειξης του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της πειραϊκής ακτής. Σε αυτόν σώζονται σημαντικά κατάλοιπα της αρχαίας οχύρωσης του λιμανιού του Πειραιά πάνω στα οποία διαβάζονται τα χνάρια διαφόρων χρονολογικών περιόδων από την αρχική οικοδομική φάση που ανάγεται στον Θεμιστοκλή μέχρι την μακεδονική κυριαρχία στους ελληνιστικούς χρόνους.

  Πληροφορίες
  Ώρες επισκέψεων για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου: 11.00 έως 19.00.
  Είσοδος ελεύθερη

  Οδηγίες πρόσβασης
  Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την πύλη Ε2 (κρητικά καράβια) και η είσοδος γίνεται από την οδό Κανάρη.
  Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής , Πειραιώς και Νήσων
  (Α. Αλεξανδροπούλου)
  Αλκιβιάδου 233
  18536 Πειραιάς
  Τηλ. 210-4590700

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk