Το θέμα της αναβάθμισης της ιατρικής εκπαίδευσης και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, παρουσία του αναπληρωτή του κ. Παύλου Πολάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το προεδρείο των Πρυτάνεων, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος και η Εκτελεστική Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. τόνισε στη παρέμβασή του, ότι για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είναι κορυφαίο το ζήτημα της αναβάθμισης της ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς αφορά την υγεία των πολιτών της χώρας.
Σημείωσε ωστόσο, ότι προϋπόθεση για την αναβάθμισή της αποτελεί η αναστήλωση των Νοσοκομείων της χώρας, τα οποία σήμερα βρίσκονται υπό κατάρρευση. Όπως είπε, για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρέπει τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα να λειτουργούν άψογα, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς ελλείψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού.
Επίσης, ανέφερε, ότι δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κάθε ειδικότητα και συνεργασία μεταξύ των κλινικών του ΕΣΥ και των αντίστοιχων πανεπιστημιακών.
Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα για την Ιατρική Εκπαίδευση, από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, στον οποίον θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών της χώρας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Εταιρειών.



