Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με απαλή υφή που απορροφάται εύκολα, εξισορροπούν την επιδερμίδα όπως τα όνειρα το μυαλό μας. Είναι η έξτρα φροντίδα ομορφιάς – κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας – που επιδιορθώνει τις φθορές της ημέρας. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα οφέλη ενός ελαίου το μυστικό είναι να το επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες μας.

Tea tree Oil

Για την ακμή

Χάρη στη στυπτικότητά του, το έλαιο από τεϊόδεντρο είναι ιδανικό για την ακμή και τις λιπαρές επιδερμίδες. Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο το οποίο συλλέγεται με απόσταξη ατμού από τα φύλλα του Melaleuca alternifolia, ενός φυτού που ευδοκιμεί στην Αυστραλία. Έχει αντιμικροβιακή δράση, εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και εξαφανίζει τα συμπτώματά της. Παράλληλα έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, ενώ διεισδύει βαθιά στο δέρμα για να ξεμπλοκάρει τους σμηγματογόνους αδένες και απολυμαίνει τους πόρους.

Tea Tree Oil της The Body Shop (1)

Έλαιο μαστίχας

Για ανάπλαση

Το μαστιχέλαιο έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση. Η καλλυντική χρήση του παρουσιάζει εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες για το δέρμα αφού έχει την ικανότητα να προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, προφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο και από τη γήρανση.

Cléria Renewal Dry Oil της Pharmasept (2)

Έλαιο argan

Για αντιγήρανση

Η γκουρού της επιδερμίδας των περισσότερων μοντέλων Τζόσι Μάραν ορκίζεται σε αυτό το θαυματουργό συστατικό. Είναι σπάνιο, ακριβό και γνωστό στην κοσμητολογία για την ισχυρή επανορθωτική αλλά και αντιγηραντική δράση του. Προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, περιέχει βιταμίνη Ε σε υψηλή συγκέντρωση, λιπαρά οξέα (80%) και είναι πιο σταθερό στο φως του ήλιου σε σχέση με άλλα αντιοξειδωτικά – κάτι που επιτρέπει τη χρήση του ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική όψη της.

Premium Elixir Anti-Age Absolu Sumptuous Oil με σύμπλοκο πολύτιμων ελαίων της Lierac (3)

Έλαιο χαμομηλιού

Για το ευαίσθητο δέρμα

Με τον ίδιο τρόπο που χαλαρώνουμε πίνοντας ένα φλιτζάνι χαμομήλι, μερικές σταγόνες από το συγκεκριμένο έλαιο μπορούν να εξασφαλίσουν στο δέρμα μας την ηρεμία που χρειάζεται. Το έλαιο χαμομηλιού είναι το καλύτερο pampering που καταπραΰνει άμεσα την ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και για όσους ταλαιπωρούνται από ροδόχρου ακμή. Επίσης, βελτιώνει την ασπίδα προστασίας του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης ερεθισμών.

Chamomile Aromatic Care της Darphin (4) Herbal Recovery Antioxidant Face Oil της Jurlique (10)

Έλαιο βουτύρου karite

Για καταπράυνση

Για χιλιετίες οι κάτοικοι της Δυτικής Αφρικής το χρησιμοποιούσαν για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τους ανέμους, την ξηρότητακαι τον ήλιο, καθώς και για να θεραπεύσουν δερματικά προβλήματα, μικρές πληγές ή εγκαύματα. Είναι πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά, όπως ακόρεστα λίπη, απαραίτητα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες,βιταμίνες Εκαι D, προβιταμίνη Α και αλλαντοΐνη. Καταπραΰνει, θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος.

Neovadiol Magistral Elixir με σύμπλοκο 3 ελαίων της Vichy (5)

Έλαιο macadamia

Για θρέψη

Πρόκειται για ένα πλούσιο λάδι το οποίο έχει αντιγηραντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Δεν έχει λιπαρή υφή και απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα. Έχει υψηλές ενυδατικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις ώριμες επιδερμίδες αφού, χάρη στην περιεκτικότητά του σε παλμιτελαϊκό οξύ, καλύπτει τις ανάγκες τους και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα. Είναι επίσης κατάλληλο για τις εύθραυστες επιδερμίδες, ενώ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ραγάδων και των ουλών καθώς και για την περιποίηση των μαλλιών και των χεριών.

Huile Prodigieuse της Nuxe (6)

Έλαιο μαύρης πεύκης

Για σύσφιγξη

Η δράση της Μαύρης Πεύκης είναι κυρίως αντιρυτιδική και συσφιγκτική. Το έλαιό της, πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, καταπολεμά ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει την ανθεκτικότητα του δέρματος, επανορθώνει τις βαθιές ρυτίδες και αποκαθιστά τον όγκο της επιδερμίδας.

Black Pine Active Serum της Korres (7)

Έλαιο ελιάς

Για το ξηρό δέρμα

Είναι από τα πολυτιμότερα φυσικά έλαια. Όχι μόνο για τα εξαιρετικά ενυδατικά οφέλη του αλλά και για τις πλούσιες ενώσεις του όπως οι πολυφαινόλες, το σκουαλένιο και τα λιπαρά οξέα – τα οποία έχουν μοναδικές θρεπτικές ιδιότητες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και βιταμινών Α και Ε, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο και αποτελεί το κατάλληλο ελιξήριο για το αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα.

Ξηρό λάδι προσώπου και λαιμού με λάδι ελιάς και έλαιο τζοτζόμπα της Macrovita (8)

Έλαιο τριανταφυλλιάς

Για δυσχρωμίες

Πρόκειται για ένα πολύτιμο έλαιο που χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία για την αναζωογονητική δράση του. Είναι ξεχωριστό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρά οξέα, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό (βιταμίνη C) και φυσική πηγή ρετινόλης (βιταμίνη Α). Ακόμα, ενδείκνυται για την προστασία του δέρματος καθώς και για την ενεργοποίηση των κυτταρικών εργασιών. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ενίσχυση της ενυδατικής κρέμας: αναμειγνύουμε 1-2 σταγόνες από το έλαιο με την κρέμα και στη συνέχεια απλώνουμε στο πρόσωπο. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για όσες δεν επιθυμούν την εφαρμογή ελαίου κατευθείαν πάνω στο δέρμα.

Age Perfect Extraordinary Facial Oil με 8 αιθέρια έλαια της L’ Oréal Paris (9)

Επιμέλεια Φωτογράφισης: Ελένη Σκαλκώτου, Έστα Πλακοκέφαλου.

Φωτό: Λευτέρης Σιαράπης.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ