Αdvertorial

Βελουτέ μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2

1 κ.σ. αλεύρι

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό ή ψυγείου)

αλάτι, πιπέρι

1 Kρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light, με 15% λιπαρά (200 ml)

λίγα φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση


1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 6-8 μανιτάρια για το σερβίρισμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3 Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light με 15% λιπαρά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε.

5 Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού και κομμάτια σοταρισμένων μανιταριών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk