Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2

1 κ.σ. αλεύρι

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό ή ψυγείου)

αλάτι, πιπέρι

1 Kρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light, με 15% λιπαρά (200 ml)

λίγα φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση


1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 6-8 μανιτάρια για το σερβίρισμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3 Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light με 15% λιπαρά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε.

5 Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού και κομμάτια σοταρισμένων μανιταριών.