Σλοβενία: Δεν θα δεχθούμε απεριόριστο αριθμό προσφύγων

Η Σλοβενία προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί απεριόριστος αριθμός προσφύγων να περάσει τα σύνορά της, λέγοντας πως η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβούν σε κινήσεις ώστε να επιβραδύνουν τη ροή. Μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας και Κροατίας, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο έχει στραφεί αναγκαστικά προς τη Σλοβενία.

Η Σλοβενία προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί απεριόριστος αριθμός προσφύγων να περάσει τα σύνορά της, λέγοντας πως η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβούν σε κινήσεις ώστε να επιβραδύνουν τη ροή.

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε απεριόριστο αριθμό μεταναστών εάν γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Μπόστιαν Σέφιτς.

«Πιστεύω πως η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ θα πρέπει επίσης να λάβουν μέτρα» επισήμανε.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας και Κροατίας, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο στρέφεται αναγκαστικά προς τη Σλοβενία, στην οποία πλέον και έχουν αρχίσει να φτάνουν εκατοντάδες για να συνεχίσουν προς την Αυστρία -και οι σλοβενικές Αρχές κινητοποιούν και τον στρατό για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk