Σαλάτα πιάζ µε ταχίνι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

500 γρ. µέτρια ξερά φασόλια

2 µέτρια κρεµµύδια, κοµµένα σε ροδέλες {{{ moto }}}

10 ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες

½ φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο, τα φυλλαράκια

4 βραστά αβγά, καθαρισµένα και κοµµένα στα 4

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ταχίνι

3 κ.σ. ξίδι

5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

8 κ.σ. νερό από το βράσιµο των φασολιών

1 κ.γ. µπούκοβο

1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε νερό βάζουµε τα φασόλια και τα αφήνουµε όλο το βράδυ να φουσκώσουν. Την εποµένη, αδειάζουµε το νερό, το αντικαθιστούµε µε φρέσκο µέχρι να καλύψει τα φασόλια και τα βράζουµε έως ότου µαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.

Μόλις τα φασόλια είναι έτοιµα, κρατάµε στην άκρη 8 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα σουρώνουµε και τα απλώνουµε οµοιόµορφα σε µια πιατέλα. Χτυπάµε στο σέικερ ή στο multi όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουµε τα φασόλια µε τη µισή ποσότητα και ανακατεύουµε. Απλώνουµε από πάνω σε στρώσεις τα κρεµµύδια και τις ελιές και πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό. Τελειώνουµε γαρνίροντας µε τα αβγά. Βάζουµε το υπόλοιπο ντρέσινγκ σε ένα µικρό µπολ για όποιον θελήσει να προσθέσει κι άλλο.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk