Η παρέα επέμενε πιεστικά να τελειώσουμε τη βόλτα μας με μπέργκερ. Παρότι δεν είμαι φανατική φίλη των μπέργκερ, τους ακολούθησα μέχρι το Κολωνάκι, στο εστιατόριο The Street Burger, το οποίο μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, έχοντας ξεκινήσει πλέον και ντελίβερι. Αντικρίζοντας όμως τον κατάλογο, μετάνιωσα για τους όποιους δισταγμούς μου. Πέρα από το κλασικό μπέργκερ από 100% μοσχαρίσιο κιμά χωρίς καμία πρόσμειξη αλλά και από φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου που διάλεξαν οι φίλοι μου, εγώ μπήκα σε γευστικά διλήμματα. Μπέργκερ με φιλέτο μαριναρισμένου σολομού, με jumbo γαρίδες, με φιλέτο μπακαλιάρου ή το Portobello Veggie, τη χορτοφαγική δηλαδή εκδοχή του μπέργκερ, με μαριναρισμένο μανιτάρι πορτομπέλο. Ολα τα μπέργκερ ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή με ολόφρεσκα υλικά και συνοδεύονται από χειροποίητα ψωμάκια-buns που προσθέτουν πολλούς πόντους στο τελικό αποτέλεσμα. Οι τηγανητές πατάτες δεν είναι προτηγανισμένες, οι συνοδευτικές σάλτσες είναι δικές τους, ενώ από τη σαλάτα Botanical Garden με iceberg, λάχανο, καρότο, λόλα φριζέ, κόκκινη και πράσινη, ηλιόσπορους, σταφίδες και μανούρι δεν έμεινε κυριολεκτικά ούτε φύλλο.

The Street Burger: Μαρασλή 27, Κολωνάκι, τηλ. 216 7002 226, www.thestreetburger.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Iουλίου 2015.