Οσοι πέρασαν την Τρίτη το πρωί από το εντευκτήριο βουλευτών πρόσεξαν να κάθεται (φορώντας κοστούμι και γραβάτα) σε μια άκρη της αίθουσας ο διοικητής της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτης (φωτογραφία). Συνομιλούσε χαμηλοφώνως με έναν-δύο συριζαίους βουλευτές (και με έναν νεοδημοκράτη). Φαινόταν ότι κάτι περίμενε. Μόλις άρχισε η συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ΕΥΠ κατευθύνθηκε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί. Σας είχα ενημερώσει ότι δεν γίνεται πλέον σύσκεψη στο Μαξίμου χωρίς να συμμετέχει ο διοικητής της ΕΥΠ και το ερώτημα που ετέθη είναι γιατί ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της χώρας μετέχει σε συνεδριάσεις στο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή (όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο).
nnn
Απάντηση δεν έλαβα από κανέναν και έτσι απευθύνθηκα στον ίδιο τον κ. Ρουμπάτη, γνωρίζοντας ότι ο επικεφαλής των μυστικών πρακτόρων δεν κάνει δηλώσεις: «Εχω υποχρέωση να ενημερώνω το προϊστάμενό μου που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη» ψιθύρισε, χωρίς να πει τίποτε άλλο. Βουλευτές της ΝΔ (όπως οι Δ. Σταμάτης, Β. Κικίλιας) βλέποντας τον κ. Ρουμπάτη στη Βουλή να αναμένει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όταν διαπίστωσαν ότι μετέχει και σε κυβερνητικές συσκέψεις, είπαν: «Αυτό είναι επικίνδυνο και για την κυβέρνηση και για τη χώρα», χωρίς όμως να εξηγήσουν. Μου λένε πολλοί ότι ο κ. Ρουμπάτης έχει ειδική αποστολή να ετοιμάσει για λογαριασμό της κυβέρνησης το θέμα του δημοψηφίσματος όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί. Ο ίδιος πάντως με μυστηριώδες ύφος λέει ότι «η μυθοπλασία γύρω από ένα πρόσωπο ποτέ κανέναν δεν έβλαψε».
Ο κ. Στέφανος Ηλιού από το Κιάτο

Από τις πλέον σοβαρές παρουσίες στην κυβέρνηση είναι αναμφισβήτητα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Και αντί να τη στηρίξουν οι κυβερνώντες και να τη βοηθήσουν, αφού μαζεύει χρήματα, την έχουν αποψιλώσει από προσωπικό. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται η κυρία υπουργός ζήτησε τη συνδρομή ενός συνταξιούχου δικηγόρου (ηλικίας γύρω στα 75, χωρίς να γνωρίζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές), που σήμερα καλλιεργεί ντομάτες στο Κιάτο, για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για τον ανιψιό του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Ηλία Ηλιού Στέφανο Ηλιού, ο οποίος επί σειρά ετών όταν ήταν δικηγόρος εξέδιδε τον φορολογικό κώδικα των δικηγόρων, τον οποίο πρόσφερε εντελώς δωρεάν. «Ηρθε στο γραφείο μου για ένα άλλο ζήτημα, έμαθα ποιος ήταν και του έδωσα χαρτί και μολύβι και μου έκανε τις ρυθμίσεις» έλεγε η κυρία Βαλαβάνη. Να σημειώσω ότι στο γραφείο της είναι αποσπασμένοι μία μόνο δικηγόρος και τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, απ’ αυτούς που κυνηγούσαν μια ζωή φοροφυγάδες, χωρίς όμως γνώση στη φορολογική νομοθεσία.
Δραγασάκης: Εγώ με τον Στουρνάρα μιλώ

Την ώρα που υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσουν από τηλοψίας και ραδιοφώνου ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ή «όργανο κατά της κυβέρνησης» τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα ζητώντας την παραίτησή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης αναφέρει ότι με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ομιλεί καθημερινά και ότι συνεργάζονται. Δεν αναφέρει το παραμικρό για παραίτησή του και γενικά σημειώνει ότι η συνεργασία τους είναι μέσα στα θεσμικά πλαίσια αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κεντρικού τραπεζίτη. Και όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης επιτέθηκε με σφοδρότητα όχι μόνον εναντίον του κ. Στουρνάρα, αλλά και σε άλλα στελέχη της κρατικής μηχανής (όπως για παράδειγμα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του ΣΟΕ κ.ά.), λέγοντας ότι «δεν παρέχουν στην κυβέρνηση τη βοήθεια που πρέπει. Δεν είναι εχθροί, ούτε 5η φάλαγγα, αλλά είναι αντίπαλοι». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Πετράκος είπε ότι ήδη έπρεπε να παραιτηθεί ο κ. Στουρνάρας για λόγους ευθιξίας, ενώ επίθεση εναντίον του εξαπέλυσε και η «Αυγή».


Πόσο στοιχίζει μια υπουργική «Μπέμπα»;

Πολύ ενόχλησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη που ορισμένοι μπέρδεψαν την (ταπεινή) υπουργική του BMW με τη θωρακισμένη και αλεξίβομβη μνημονιακή BMW που χρησιμοποιούσαν οι υπουργοί Οικονομικών των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ, αξίας 750.000 ευρώ. Την «Μπέμπα» του ο κ. Δραγασάκης την απέκτησε, λέει, δανεική από την Αστυνομία (την προόριζαν για… περιπολικό) και ούτε θωρακισμένη είναι, ούτε βεβαίως αλεξίβομβη. Για να είναι ήσυχος ότι ως αριστερός αντιπρόεδρος μιας αριστερής κυβέρνησης δεν κυκλοφορεί με υπερπολυτελές αυτοκίνητο έβαλε τους συνεργάτες του να μάθουν πόσο στοιχίζει μεταχειρισμένη στο εμπόριο. Ενας του είπε 8.000 ευρώ και άλλος «μπορεί να πιάσει τα 9.000 με το ζόρι» και ηρέμησε ο άνθρωπος.
Οι επιβήτορες της Παιδείας

Αυτά που συμβαίνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ψηφίζονται τα νομοσχέδια (και ποτέ δεν καταγράφονται στα πρακτικά) είναι όλα τα λεφτά. Μιλούσε φέρ’ ειπείν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (από το έδρανό του) για το νομοσχέδιο της Παιδείας, λέγοντας ότι «εμείς οι αριστεροί έχουμε ερωτική σχέση και με την Παιδεία και με τον Πολιτισμό». Το ακούει αυτό ο Α. Λοβέρδος και του φωνάζει: «Τι ερωτική; Σεξουαλική σχέση έχετε μ’ αυτό το νομοσχέδιο, εάν γίνομαι αντιληπτός». Ο νεαρός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα χάνει προς στιγμή, βλέπει τον βουλευτή του ΠαΣοΚ και αποφασίζει να απαντήσει: «Ερωτική, σου λέω, άλλοι ήταν οι επιβήτορες της Παιδείας, τόσο χρόνια». Κάτι ήθελε να πει ο κ. Λοβέρδος, αλλά προτίμησε να σιωπήσει…

Μας δολοφονούν από τον ουρανό!

Ε, λοιπόν αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής με την Φωτεινή Αθανασοπούλου (ανεπιτυχούσα βουλευτή των ΑΝΕΛ) να διεκδικεί τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ δεν έχει ξανασυμβεί. Κάποιος από τους βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή, προσκόμισε αντίγραφα του…Facebook της, όπου σ΄αυτό η εν λόγω κυρία έγραψε απίστευτα πράγματα: Πρώτα απ΄όλα φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού της…Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν Οτσα που ζητούσε να εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δεν μεταδίδουν την αλήθεια, δεύτερον κοινοποιεί έναν σύνδεσμο με τίτλο «λαμόγια περάσατε ωραία, μα ήρθε η ώρα του εισαγγελέα», εν συνεχεία στρέφεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της κυρία Μέρκελ και εναντίον του Ι. Μπουτάρη. Για τους πρόσφυγες αναφέρει: «Η εισροή αλλοεθνών πληθυσμών σήμερα στην Ελλάδα ομοιάζει φυσικά με το 1922 μόνο ως προς την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να χειριστεί τα νέα δεδομένα». Επιπλέον γράφει ότι «ο έλεγχος του καιρού είναι συνωμοσιολογία της Nasa». Φιλοξενεί τέλος άρθρα για τους χημικούς αεροψεκασμούς με την… προτροπή ότι θα πρέπει όλοι να διαβάσουμε το «μας δολοφονούν από τον ουρανό». Και το πιο ωραίο, είναι η διπαίστωσή της ότι τώρα που κυβέρνηση είναι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σταμάτησαν και οι… αεροψεκασμοί. Λόγω… αεροψεκασμών και αντιδράσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης αναγκάσθηκε η κυρία Αθανασοπούλου να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

HeliosPlus