Σε «χωριό μικρών παραγωγών» μεταμορφώνεται για τρεις ημέρες το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο πλαίσιο του Athens Food Festival, ενός πλούσιου φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής από όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival που ανοίγει τις πύλες του στις 8, 9 και 10 Μαΐου.
Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο της χώρας μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.
Σε αυτές τις τρεις ημέρες δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του. Να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων και να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα και να φυσικά να προμηθευτεί όσα από τα προϊόντα επιθυμεί.
Ξεχωριστή θέση στο Athens Food Festival κατέχουν και οι διαδραστικές-επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας που θα πραγματοποιούνται σε διάφορες αίθουσες του σταδίου όπως σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και τις επιμέρους εκδηλώσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργανώτριας Επιστημονικής Εταιρείας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού http://edpa.gr
Info
Athens Food Festival
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
8-10 Μαΐου 2015
Ώρες λειτουργίας διοργάνωσης: Παρασκευή 16:00-21:00, Σαββατο & Κυριακή 10:00-21:00
Γενική είσοδος: 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν)
Προπώληση: www.viva.gr