Δύο ακόμη υποθέσεις που ανατέθηκαν από Δήμους στο δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ εκείνος είχε ήδη ορκιστεί υπουργός, αποκάλυψε τη Δευτέρα ο ΒΗΜΑ 99,5.

Πρόκειται για υπόθεση του Δήμου Λαυρεωτικής, η οποία ανατέθηκε στο γραφείο Κατρούγκαλου στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και υπόθεση του Δήμου Αρταίων, η οποία είχε ανατεθεί ήδη στον ίδιο και στις 18 Μαρτίου 2015 πέρασε σε συνεργάτες του γραφείου του.

Στην περίπτωση του Λαυρίου, η υπόθεση αφορά άσκηση προσφυγής κατά του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για μη αποστολή στοιχείων για μετατροπές συμβάσεων προσωπικού.

Πρόκειται, δηλαδή, για ίδια περίπτωση με αυτή της Λάρισας, την οποία εμφανίζεται να ανέλαβε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης επίσης το Φεβρουάριο του 2015.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για τον χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

  • «Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014, η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο ‘Κατρούγκαλος -Συνεργάτες’ και στην κ. Αικ. Λαινά.
  • Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου.Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες.»

Η περίπτωση της Αρτας αφορά προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναστολής λειτουργίας τμημάτων ελέγχου της Εφορίας της πόλης.

Ο κ. Κατρούγκαλος επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο στις 16:00. Ωστόσο, η συνέντευξη αναβλήθηκε, λόγω της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο. Ο κ. Κατρούγκαλος θα διανείμει αναλυτική δήλωση.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποχώρησε από τη δικηγορική εταιρεία μας τον Ιούνιο του 2014, λόγω της εκλογής του ως ευρωβουλευτού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η δικηγορική εταιρεία «Απ.Παπακωνσταντίνου – Ν.Κ.Χλέπας & Συνεργάτες», τονίζοντας ότι μετά την αποχώρησή του ουδεμία σχέση άμεση ή έμμεση διατηρεί με την εταιρεία.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση εγγράφου του Δήμου Λάρισας για ανάθεση υπόθεσης στο ίδιο γραφείο με την προηγούμενη επωνύμια -που έφερε το όνομα του κ. Κατρούγκαλου- η δικηγορική εταιρεία σημειώνει πως πρόκειται για λάθος «στα προϊσχύοντα στοιχεία που διέθεταν οι πελάτες μας ή σε φόρμες εργολαβικών που είχαν διανεμηθεί από συλλογικούς φορείς στα μέλη τους πριν από την ημερομηνία αποχώρησης του κ. Κατρούγκαλου».

Η ανακοίνωση της δικηγορικής ςεταιρεία «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» (AP. PAPACONSTANTINOU & PARTNERS) αναφέρει τα εξής:

«1. Η Δικηγορική Εταιρεία μας αποτελεί εδώ και αρκετά έτη μια από τις κορυφαίες Δικηγορικές Εταιρείες με αντικείμενα ενασχόλησης στους τομείς του Δημοσίου Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Σε αυτήν συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες και Πανεπιστημιακοί με ειδίκευση στα αντικείμενα αυτά.

» 2. Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος αποχώρησε από τη Δικηγορική Εταιρεία μας τον Ιούνιο του έτους 2014 λόγω της εκλογής του ως ευρωβουλευτού. Έως την ημερομηνία αποχώρησής του ο κ. Κατρούγκαλος διέθετε στη Δικηγορική Εταιρεία μας, με την τότε επωνυμία αυτής «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας & Συνεργάτες», μειοψηφικό και σχετικώς μικρό ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιό της. Μετά την αποχώρησή του ο Καθηγητής κ. Κατρούγκαλος ουδεμία σχέση άμεση ή έμμεση διατηρεί με τη Δικηγορική Εταιρεία μας.

» Σημειώνεται εξάλλου ότι όσα εργολαβικά δίκης είχαν συναφθεί με πελάτες από τον πρώην εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας μας πριν την αποχώρησή του από αυτή, αυτά πλέον αφορούν και δεσμεύουν, κατά ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού της, αποκλειστικώς και μόνον τη Δικηγορική Εταιρεία μας.

« 3. Σε περίπτωση που από τις (εκατοντάδες) αναθέσεις στη Δικηγορική Εταιρεία μας υποθέσεων, με αποφάσεις συλλογικών οργάνων νομικών προσώπων ή με εργολαβικά δικών, μεταγενέστερες της αποχώρησης του κ. Κατρούγκαλου, ορισμένες φέρουν την προγενέστερη επωνυμία της, αυτές βασίζονται, όπως είναι προφανές, εσφαλμένα στα προϊσχύοντα στοιχεία που διέθεταν οι πελάτες μας ή σε φόρμες εργολαβικών που είχαν διανεμηθεί από συλλογικούς φορείς στα μέλη τους πριν από την ημερομηνία αποχώρησης του κ. Κατρούγκαλου.

» Είναι σαφές ότι επί των υποθέσεων αυτών ο τελευταίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση επαγγελματική ή άλλη. Άλλωστε, οι εν λόγω αναθέσεις αφορούν, όπως προκύπτει ρητώς από τις ίδιες, τον βασικό εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας μας Απόστολο Παπακωνσταντίνου.

» 4. Η Δικηγορική Εταιρεία μας δεν εμπλέκεται ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε κομματικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις ή σκοπιμότητες. Μοναδικό μέλημά της είναι η πληρέστερη προστασία των νομίμων συμφερόντων των πελατών της και η παροχή σε αυτούς νομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Αθήνα,

» Για τη Δικηγορική Εταιρεία

» Ο βασικός εταίρος και νόμιμος εκπρόσωπός της

» ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»