Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, τον Σ. Ξηρό και την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.{{{ audio1 }}}

Για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

«Εάν τη βλέπεις με τη διάθεση του «ναι σε όλα», εάν τη βλέπεις με τη διάθεση να προσπαθείς να δώσεις πολιτική διέξοδο σε μία κρίση, εάν προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι προέχει να ταΐσω τον λαό μου και να βάλω ρεύμα στα σπίτια του λαού μου, έχει σημασία το πώς το βλέπεις… Είναι γεγονός. Είμαι πεπεισμένος κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αντιλαμβάνεται και η κυρία Μέρκελ το αδιέξοδο και πολύ περισσότερο ενός αστικού πολέμου, που εν πολλοίς εμπεριέχει και αναίδεια, όπως αυτή πού εξέφρασε και ο κύριος Σόιμπλε από τη μια πλευρά, και από την άλλη πολύ έντονα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά αυτό το βάζω σε μία δεύτερη μοίρα γιατί δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι η συνάντηση αυτή γίνεται πράγματι για να βρεθεί μία λύση, δεν γίνεται μία συνάντηση για να πάρουν εντολές. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να μιλάνε με yes man.»

Για την αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Έχω εκπεφρασμένη άποψη ότι δεν θέλω να ανάγω σε πρωταγωνιστή των όποιων δηλώσεων μου αυτά τα καθάρματα της 17 Νοέμβρη πού δολοφόνησαν ανθρώπους. Δεν ξέρω τι θα κάνει το κόμμα. Εγώ σας μιλώ σαν Έλληνας πολίτης. Εγώ δεν είμαι στην Βουλή για να την ψηφίσω. Να ρωτήσετε τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας (τι θα κάνει το κόμμα). Το εννοώ να τα χαρακτηρίζω καθάρματα, τα οποία δολοφόνησαν ανθρώπους, γιατί για μένα είναι ορόσημο στη ζωή μου, στον άνθρωπο πού χρωστώ ό,τι είμαι σήμερα, που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη και άλλους ανθρώπους. Έχω εκπεφρασμένη άποψη για την τρομοκρατία και θα την λέω.»

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

«Οι περιπτώσεις τύπου Τσοχατζόπουλου, τις ψάχνει μία-μία ο Πάνος ο Καμμένος πάνω στο Πεντάγωνο και θυμηθείτε ότι σε λίγο θα έχουμε (νέα) – δεν ξέρω αν θα είναι για πολιτικά πρόσωπα ή όχι, αλλά πάντως δεν θα αφήσει τίποτα απολύτως κρυμμένο μέσα στα συρτάρια, τίποτα. Για μένα τα πράγματα είναι πολύ ξεκαθαρισμένα σε σχέση με εκείνους, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα και αυτό συμβαίνει και σε τελεσίδικο βαθμό ότι έχουν κλέψει από το ελληνικό Δημόσιο. Θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου εις το ακέραιο.»