Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τον Σ. Ξηρό.{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

«Φαίνεται ότι στο τεχνοκρατικό επίπεδο δεν έχουν πάρει μία εξουσιοδότηση να κινηθούν στο πνεύμα της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου. Οι τεχνοκράτες ζητούν και κάνουν λογαριασμούς με τα πρωτογενή πλεονάσματα: 3% για το 2015 και 4,5 % για το 2015, που δεν υπάρχει οικονομολόγος στον κόσμο που να ισχυρίζεται ότι είναι επιτεύξιμα από μια οικονομία ρημαγμένη με ύφεση 25%. Αυτός ο κόμπος πρέπει να λυθεί πιο ψηλά. Γι’ αυτό έχει σημασία να πετύχει μια λύση κοινής αποδοχής η συνάντηση της Πέμπτης και η συνάντηση της Δευτέρας. Δεν είναι έτσι (αντικρουόμενες οι απόψεις). Έτσι θα θέλανε οι φίλοι του Μνημονίου. Έτσι θα ήθελαν οι groupies του Σαμαρά . Προφανώς δεν μπορούμε να πετύχουμε το 100% των στόχων μας, αλλά για να επιτύχουμε έναν συμβιβασμό, μια κοινά αποδεκτή λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις.

Τι θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο μιας τέτοιας αποδεκτής λύσης; Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα ή και καθόλου πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015. Λύση άμεση για την ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναδόμηση του χρέους, με μείωση του χρέους και από την δική μας την πλευρά, όχι νέα ελλείμματα και μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την μείωση της ανεργίας.»

Για τον Σάββα Ξηρό και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Δεν σχολιάζω διατάξεις κυβερνητικών νομοσχεδίων. Σεβαστείτε το γεγονός ότι ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχω άλλες προτεραιότητες, δεν προλαβαίνω να διαβάζω όλες τις διατάξεις. Υπόσχομαι ότι θα το μελετήσω. Δεν έχω δει τη διάταξη. Για πράγματα που δεν τα έχω μελετήσει καλά και δεν τα ξέρω προτιμώ να λέω: «αυτό δεν το ξέρω, δεν το έχω μελετήσει καλά».»