Η περίοδος της Σαρακοστής για τους ανθρώπους που ασχολούνται δημιουργικά με την κουζίνα γίνεται συχνά αφορμή για νέες αναζητήσεις, ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και τελικά σύνθεση καινούργιων πιάτων που μπορεί να μοιάζουν ακόμη και με… πειρασμούς.

Με αυτό λοιπόν το πνεύμα, ο Νίκος Γιαννόπουλος, έχοντας εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας και όντας σεφ του εστιατορίου The Parliament (στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza) τα τελευταία 10, ανανέωσε το σαρακοστιανό μενού του. Ετσι, στον μεσογειακό μπουφέ του θα βρείτε ποικιλία από δροσερές σαλάτες, ζεστά παραδοσιακά εδέσματα και ακαταμάχητα γλυκά στην εξαιρετική τιμή των 24 ευρώ / άτομο.

Στον αριστοκρατικό χώρο του The Parliament, με θέα στην οδό Σταδίου, δοκιμάσαμε πουρέ ρεβιθιών με ταχίνι και τραγανές αραβικές πίτες, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, λευκή ταραμοσαλάτα με μπρικ, φάβα με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και μια σαλάτα με τραγανές καρδιές πράσινων λαχανικών, μαριναρισμένο χταπόδι και γαρίδες σχάρας με λαδολέμονο. Το κυρίως πιάτο ήταν ένα κριθαρότο θαλασσινών με καραβίδες, καλαμαράκια, μύδια και κρόκο Κοζάνης, ενώ το επιδόρπιο περιλάμβανε μια τριλογία γλυκών από τον διάσημο πλέον pastry chef patissier Διονύση Αλέρτα, συνεργάτη του ξενοδοχείου. Οι αλμυρές γεύσεις ήταν εμπνευσμένες από τα αρώματα της Ελλάδας, τον δυόσμο, το θυμάρι και τα μυρωδικά της Κρήτης, ενώ οι γλυκές, με κουλί φραμπουάζ, σοκολάτα τζιαντούγια και κρέμα λεμονιού – σε τρία διαφορετικά επιδόρπια το καθένα -, μας ταξίδεψαν στον διεθνή κόσμο των εκλεπτυσμένων απολαύσεων.