ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά

ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου)

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 στήθη κοτόπουλου

½ κ.γ.. πιπέρι

2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Γέµιση: Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο, το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας και την πάπρικα. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά. Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.

2 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα υπόλοιπα τέσσερα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.

3 Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας σε κοµµάτια. Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό. Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.

Θέλετε να δώσετε διαφορετική εμφάνιση στην πίτα σας;

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk