Φαρμακευτικά κιτ για όλα τα Δημοτικά του Πειραιά

Εκατό πλήρη kit φαρμακείου για όλα τα Δημοτικά σχολεία του Πειραιά παρέλαβε σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από τη γενική διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κυρία Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, επισφραγίζοντας το φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run που διεξήχθη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στον Πειραιά.

Εκατό πλήρη kit φαρμακείου για όλα τα Δημοτικά σχολεία του Πειραιά παρέλαβε σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από τη γενική διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κυρία Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, επισφραγίζοντας το φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run που διεξήχθη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στον Πειραιά. Ο αγώνας δρόμου διοργανώθηκε από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή χρονιά, ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο τομέας της εκπαίδευσης είναι κρίσιμος. Τα προβλήματα είναι πολλά, οι λύσεις δύσκολες, οι ευθύνες του δήμου είναι μεγάλες, τα «εργαλεία» λίγα. Είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή που παραλάβαμε έναν δήμο με σημαντικά προβλήματα. Θα αναλάβουμε όμως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Στο σημαντικό θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων η κατάσταση είναι δεδομένη. Σχολεία που είναι φτιαγμένα πολλές δεκαετίες πριν και χρειάζονται ανακαινίσεις, εργασίες, χρήματα τα οποία εμείς δυστυχώς δεν διαθέτουμε από ιδίους πόρους και ιδία κεφάλαια. Ωστόσο είμαστε κοντά σε μια προγραμματική σύμβαση ώστε να αντλήσουμε κεφάλαια για να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές».
«Πριν 45 ημέρες αναλάβαμε μια πρωτοβουλία να τρέξουν γύρω από το Δημοτικό Θέατρο, παιδάκια, μαμάδες και μπαμπάδες, ένα δρόμο ενός χιλιομέτρου, να το διασκεδάσουμε, να το χαρούμε και παράλληλα όπως έχουμε πει σε κάθε δράση, να έχουμε την κοινωνική διάσταση» ανέφερε στη συνέχεια, ευχαριστώντας θερμά τις μητέρες που ανέλαβαν και «έτρεξαν» αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και την ίδια τη σύζυγό του που ασχολήθηκε επίσης. «Είχαμε αρωγούς -και αυτό είναι που εννοώ όταν αναφέρομαι σε συνέργειες με ιδιώτες- την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων, η οποία μας δώρισε 100 πλήρη φαρμακεία, ένα για κάθε σχολείο της Πρωτοβάθμιας. Θεωρώ ότι δεν λύνει το πρόβλημα ενός σχολείου ένα πλήρες φαρμακείο, αλλά είναι κάτι ουσιαστικό και σημειολογικό» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας πάντα τις κοινωνικές τους προεκτάσεις.
Η παραλαβή των 100 kit φαρμακείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων του δήμου Πειραιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Χριστόφορος Οικονόμου, διευθυντές δημοτικών σχολείων, προϊστάμενοι νηπιαγωγείων κ.α. Από το site 4moms.gr παραβρέθηκαν οι κυρίες Βάσω Στασινού- Νικοπολίδη, Βιβή Μπασινά και Αμαλία Κυπαρίσση.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για την προσφορά τους τρείς διευθύντριες δημοτικών σχολείων του Πειραιά που συνταξιοδοτήθηκαν το 2014, πρόκειται για τις κυρίες Μάγδα Σπανού, Ιωάννα Τσαγκαράκη και Κατερίνα Πανοπούλου. «Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, δημιουργία και το 2015 να είναι ένα έτος δημιουργικό για τη χώρα μας. Όπως γνωρίζετε, βιώνουμε όλοι μια τεράστια οικονομική κρίση, κρίση η οποία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Παιδεία. Η προσπάθεια και το έργο που αναλάβαμε από την αρχή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, των υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας. Ο στόχος είναι κοινός. Στην προσπάθεια αυτή, βεβαίως, είναι πολύ σημαντική και η δική σας συνεργασία και όπως σας είπα ο στόχος μας είναι κοινός για τα σχολεία μας.
Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά μας και θα στηρίζει τις προσπάθειές μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας και σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά» είπε στο καλωσόρισμά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης.

Η γενική διευθύντρια Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας τόνισε τα εξής: «Εκ μέρους του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρου Τρύφωνος, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρισκόμαστε ξανά στον Πειραιά, ως αρωγοί της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν ένα μήνα, για τη στήριξη της σωματικής άσκησης και ευεξίας, αλλά και της υγείας των γονέων και των παιδιών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εμείς ως Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, θέτουμε ως έναν επιπλέον κοινωνικό στόχο να έχουν όλοι οι Έλληνες, πολλώ δε μάλλον τα παιδιά μας, άμεση και ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μένοντας πιστοί σε αυτή μας την προσπάθεια, έχουμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να παραδίδουμε στους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο Πειραιά, τα πλήρως εξοπλισμένα φαρμακευτικά kit, που προσφέρει δωρεάν η Ένωσή μας για όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου».
Όπως περιέγραψε, μέσα στο φαρμακευτικό kit υπάρχουν όλα τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες σε ένα σχολείο. Παράλληλα, υπάρχει ένας οδηγός πρώτων βοηθειών, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει το διδακτικό προσωπικό στη χρήση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού υλικού.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επισφραγίζεται ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run, με την παράδοση των φαρμακείων στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Ως εκπρόσωπος του site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και την κυρία Βάλια Μώραλη, οι οποίοι στήριξαν ουσιαστικά την προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη σημασία της άθλησης ως τρόπο ζωής για τα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που αγκάλιασαν αυτό που έγινε στην πόλη τους και έδειξαν ότι οι Πειραιώτες ζητούν και έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους δράσεις στην πόλη τους. Αυτό απέδειξε η πολύ μεγάλη μαζική προσέλευση που είχε η εκδήλωση μας. Ευελπιστούμε να γίνει και του χρόνου, να καθιερωθεί και να έχει διάρκεια καθώς προσφέρει διασκέδαση με ουσιαστικά οφέλη ενώ παράλληλα έχει κοινωνικό χαρακτήρα» είπε με τη σειρά της η εκπρόσωπος του site 4moms.gr κυρία Στασινού-Νικοπολίδη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk