Ν. Κακλαμάνης: «Να βγει μπροστά η Ν.Δ. για Αβραμόπουλο»

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο Ν. Κακλαμάνης μίλησε στον Βήμα fm για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και τον νέο ΥΠΕΞ

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και τον νέο ΥΠΕΞ.{{{ audio1 }}}

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ακούγεται το όνομα του κ. Αβραμόπουλου και νομίζω όχι αβάσιμα. Η άποψή μου είναι ότι ο κ. Δήμας, τον οποίο στήριξα με μεγάλη θέρμη και τον σέβομαι και τον εκτιμώ, δεν θα θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος. Κι εγώ αν ήμουν, δεν θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για να πάρω 75 ψήφους. Δεν έχει κανένα νόημα. Η άποψή μου είναι ότι η Ν.Δ. πρέπει να βγει μπροστά και να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο κ. Αβραμόπουλος υποψήφιος, πρώτοι εμείς λέμε «ναι». Δεν έχει ανάγκη τις ψήφους μας, αλλά δεν είναι ωραίο ένας πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει με 200 και πλέον ψήφους να βγει με λιγότερες. Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να βγούμε μπροστά, αν έχει υπόψη του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν ξέρω αν το έχει. Επαναλαμβάνω: βάζω τον εαυτό μου στη θέση Δήμα και λέω ότι θα αποχωρούσα, παρότι είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Πρέπει να βολευτεί και ο κ. Μηλιός, να πάει Επίτροπος.»

Για τον νέο υπουργό Εξωτερικών

«Τον κ. Κοτζιά τον ξέρω και έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Συμπίπτω σε πολλά μαζί του. Είναι ευρωσκεπτικιστής, όπως κι εγώ, κι ας είμαι λάιτ. Τον έχω χαρακτηρίσει μια φορά – και νομίζω ότι του άρεσε – ρομαντικό αριστεροεθνικιστή. Αλλά αυτά είναι ωραία όταν διδάσκεις από την έδρα ή γράφεις βιβλία. Όταν είσαι υπουργός Εξωτερικών, θέλει προσοχή.»

Για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται ένα έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης του κόμματος και της παράταξης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ανήκει στο «Δελφινάριο». Γνωρίζετε ποια είναι τα πρόσωπα που είναι στο «Δελφινάριο». Ρωτήστε τους. Αν θέλεις την ηγεσία, πρέπει να βγαίνεις μπροστά. Άμα θέλουν, όποιος θέλει να γίνει, ας βγει μπροστά. Τι περιμένουν, δηλαδή; Να τους ανοίξει άλλος το δρόμο και να έλθουν ως Μεσσίες;»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk