Αλ. Μητρόπουλος: «Δεν έχω καμία πικρία, δεν έχω μιλήσει με τον Τσίπρα»

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τη νέα κυβέρνηση και τη μη υπουργοποίησή του

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη νέα κυβέρνηση και τη μη υπουργοποίησή του.{{{ audio1 }}}

Για τη μη υπουργοποίησή του

«Στην πολιτική με ενδιέφερε πάντα ο αγώνας και όχι ο προορισμός. Συνεπώς, ούτε στενοχώρια υπάρχει ούτε τίποτε. Δεν θέλω να εμβαθύνω σ’ αυτό. Είναι προνομία του προέδρου. Είναι αλήθεια ότι δεν μου προτάθηκε κάτι και δεν επέδειξα κι εγώ ιδιαίτερο ζήλο για τα υπουργεία. Δεν έχω πικρία, αλλά θα δώσω μεγάλη μάχη για να μην εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μία μνημονιακή ρύθμιση. Έχουμε νέους σήμερα που απασχολούνται με 400-450 ευρώ, έχουμε τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος. Θα δώσω μάχη, διότι και μέσα από τα βιβλία μου, από τότε που βγήκα από τη φυλακή της χούντας, θεωρώ περισσότερο ότι είμαι κοντά στην κοινωνία παρά στη συστημική πολιτική. Θα δώσω αγώνα υπέρ της κυβέρνησης για τον πρόεδρό μας.

[…] Δεν είχα καμία επικοινωνία (με τον πρωθυπουργό). Ούτε το επιδίωξα. Σταματάω εδώ. Δεν έχω πικρία. Αλλά θα δώσω μάχη χωρίς πικρίες, με τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου. Και εδώ να έκλεινα αυτό το μικρό, συναρπαστικό κύκλο, θα ήμουν ικανοποιημένος. Συνεχίζουμε, τρέχουμε και θα δώσω μάχη για να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και μία αντικοινωνική, αντεργατική, αντισυνταξιοδοτική ρύθμιση. Σ’ αυτό έχω ορκιστεί γι’ αυτούς που με ψήφισαν και για την κοινωνία και όχι για το Μνημόνιο.»

Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές

«Είναι το μεγάλο στοίχημα αυτό. Αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και εμείς στο Κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία και εγώ, ειλικρινά, δεν θα επιτρέψω να εφαρμοστεί ούτε μία μνημονιακή ρύθμιση στο δικό μου τομέα, στη Διοίκηση, όπου ήμουν τομεάρχης χρόνια και βεβαίως στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά και στο μεγάλο στοίχημα για τη διάσωση των ταμείων.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk