Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν φοβάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ-Ανέτοιμος να κυβερνήσει»

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ., μίλησε στον Βήμα fm για τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα, τον Γ. Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα, τον Γ. Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για την έκβαση της εκλογικής μάχης

«Είναι προφανές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα και δημιουργεί ανακατατάξεις στα μικρότερα κόμματα και στη Ν.Δ., στη σειρά των κομμάτων και στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι ψηφοφόροι μέχρι την τελευταία μέρα.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο να κυβερνήσει, με συνεργασίες ή χωρίς

«Δεν με φοβίζει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δαίμονας. Καθόλου δεν με φοβίζει. Με προβληματίζει το γεγονός ότι με όλα αυτά που γίνονται, πώς θα γίνει η προσγείωση στην πραγματικότητα, διότι οι άνθρωποι είναι ανέτοιμοι. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να θέλει και ο άλλος ή δύο-τρεις που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης. Αν αυτό είναι στο πεδίο των συμφερόντων της χώρας, γιατί όχι; Αν όμως το πεδίο διαπραγμάτευσης είναι αυτό που ακούμε, δεν ξέρω, ειλικρινά. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει αυτήν την ώρα πολλά πράγματα, διότι δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το πεδίο των σκοπιμοτήτων την επόμενη μέρα.»

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς

«Νομίζω ότι διανύουμε την τελευταία περίοδο μιας μεγάλης χρονικής διάρκειας, πενταετούς, όπου έχουμε υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα και έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Περνάμε μια φοβερή έρημο. Κατά τη γνώμη μου, αδίκως. Η Κεντροαριστερά, η οποία διέρχεται την έρημό της και θα συνεχίσει ακόμη για καιρό, έχει ένα σταθμό μετά τις εκλογές. Είναι η προσπάθεια επανίδρυσής της μετά τις εκλογές.»

Για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου

«Είναι μια καινούργια μέρα. Μη γελιόμαστε… Στα κόμματα μένεις και παλεύεις και κάποιες στιγμές αντιπαρατίθεσαι σκληρά. Το έχω κάνει αυτό. Πολλές φορές. Δεν σηκώθηκα να φύγω. Είμαι αγωνιστής και θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη της παράταξης. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε μια κίνηση με την οποία διαφωνώ πλήρως, αλλά εμείς παλεύουμε και γι’ αυτούς και αύριο θα είμαστε μαζί πάλι. Αυτό θέλω να σας πω.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk