Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για τη ΔΗΜΑΡ, τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την οικονομία

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τη ΔΗΜΑΡ, τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την οικονομία.{{{ audio1 }}}

Για την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

«Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πιστεύω ότι μπορεί να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική της παρουσία στην επόμενη μέρα.»

Για το ναυάγιο της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ

«Είχε προχωρήσει αρκετά η συζήτηση αναφορικά με ζητήματα προγραμματικά. Αιφνιδίως, ακούσαμε με έναν πολύ δημόσιο τρόπο, σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρό του να λέει ότι οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει με βάση και αποκλειστικό στοιχείο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από αυτή τη θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, διακόψαμε κάθε περαιτέρω συζήτηση.»

Για την οικονομία και τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη

«Δεν συμμερίζομαι το φόβο που διακινεί από εδώ και από εκεί η Ν.Δ. ότι αν έρθει κάποιο κόμμα – ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω – στην κυβερνητική εξουσία η χώρα θα πάρει το δρόμο εξόδου από την Ευρωζώνη. Βέβαια, κανένα κόμμα μόνο του – εν προκειμένω πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ – δεν μπορεί να υπηρετήσει την ουσιαστική προοδευτική διακυβέρνηση, τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη, εάν δεν μετατοπιστεί σε θέσεις ρεαλιστικές, οι οποίες θα θέτουν όχι μόνο τα καίρια ζητήματα και όχι με μονομερείς ενέργειες σε μια καινούργια διαπραγμάτευση, που μπορεί να έχει ως σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την εξυπηρέτηση του μη βιώσιμου χρέους.»

Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα κυβερνητικό σχήμα

«Η οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου προϋποθέτει και προγραμματική συμφωνία. Αυτή προέχει. Η συμφωνία και η σύγκλιση σε βασικούς άξονες. Στο βαθμό που θα υπάρχει πάντοτε το ζήτημα των προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών, θα πρέπει το ενδεχόμενο που αναδεικνύει το ερώτημα αυτό (σ.σ.: συμμετοχή στην κυβέρνηση) να εξεταστεί υπό το συγκεκριμένο πρίσμα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk