Ν. Κακλαμάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα»

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τις εκλογές, τη Ν.Δ. και τον Αλ. Τσίπρα

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τις εκλογές, τη Ν.Δ. και τον Αλ. Τσίπρα.{{{ audio1 }}}

Για την έκβαση των εκλογών

«Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και τα προγνωστικά δείχνουν ότι μπορεί να κρατήσει την πρωτοπορία αυτή μέχρι τέλους. Γι’ αυτό προσωπικά απευθύνομαι στο κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που την εγκατέλειψαν από τον Οκτώβριο του 2009. Σας θυμίζω ότι η κοινοβουλευτική δύναμη από τότε έως τις ευρωεκλογές του 2014 μειώθηκε και 1 εκατ. Έλληνες έστρεψαν την πλάτη στη Ν.Δ. Δεν πήγαν αριστερότερα. Ψήφισαν δεξιότερα της Ν.Δ. Ένα κομμάτι μικρό (πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ). Το μεγάλο κομμάτι, μην ντρεπόμαστε, πήγε δεξιότερα. Αν αυτούς τους ανθρώπους, ένα μεγάλο κομμάτι τους, καταφέρουμε την τελευταία εβδομάδα να το φέρουμε στις κάλπες και να ψηφίσει, τότε ενδεχομένως να βρεθούμε μπρος σε έκπληξη που δεν την περιμένει καθόλου ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν θα με στενοχωρήσει καθόλου.»

Για τον Αλ. Τσίπρα και τις θέσεις του

«Όταν ένας άνθρωπος, τον οποίο έζησα και μέσα στο Δήμο της Αθήνας, μέχρι τα 40 του δηλώνει άθεος και ξαφνικά αρχίζει το μεγάλο οδοιπορικό από το Άγιο Όρος, πάει στο Βοτανικό, στον Αρχιεπίσκοπο και πετάει και το Άγιο Πνεύμα, εν είδει περιστεράς, δεν μπορεί να σχολιαστεί. Και αν γι’ αυτό το θέμα έγινε τέτοια κωλοτούμπα για να πάρει ψήφους, σκεφθείτε τι κωλοτούμπα θα γίνει στα θέματα που λέει. Γιατί νομίζετε ότι έβαλε τον εσωτερικό κανονισμό, να ψηφίζουν οι βουλευτές ό,τι λέει και να υπογράψουν πως αν διαφωνούν θα παραδίδουν την έδρα και θα φεύγουν;»

Για την πρόταση περί ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα

«Βασικά, ποτέ δεν ήμουν υπέρ των ντιμπέιτ, όπως γίνονταν μέχρι τις προηγούμενες εκλογές. Θα ήμουν, όμως, θετικός να γίνει. Αλλά ο κ. Τσίπρας, όπως το αιτιολόγησε, με πολύ ζεστά λόγια, οφείλει προηγουμένως να ανακαλέσει κάποια πράγματα. Αλλά κατ’ αρχήν, δεν είμαι αντίθετος σε τέτοιου είδους συζητήσεις και το έχω πει και εγκαίρως αυτό, εκεί όπου έπρεπε να το πω.»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk