Για μια θέση στο Επικρατείας

Τώρα που ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, σας έχω φρέσκα

Τώρα που ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, σας έχω φρέσκα νέα για το πόσους εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εκλέξει στο Επικρατείας και πόσους η ΝΔ. Ο επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το κόμμα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές Επικρατείας και θα παλέψει για μία πέμπτη θέση. Εκτιμά επίσης ότι η ΝΔ θα εκλέξει και αυτή τέσσερις βουλευτές. Βεβαίως η εκτίμηση αυτή των Συριζαίων γίνεται πάντοτε με την επιφύλαξη του ποσοστού που θα πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής. Η ΝΔ αντιθέτως εκτιμά ότι θα εκλέξει πέντε βουλευτές και τέσσερις ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα εκτιμούν ότι το τρίτο κόμμα θα εκλέξει έναν βουλευτή, μπορεί και δύο, ανάλογα με τα κόμματα που θα μείνουν εκτός. Αλλά εάν πράγματι η ΝΔ εκτιμούσε ότι θα εκλέξει πέντε βουλευτές τότε ποιος ο λόγος της εσωτερικής γκρίνιας που υπήρξε για την τέταρτη θέση του Επικρατείας που δόθηκε στον Β. Οικονόμου – πρώην ΠαΣοΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ και πρώην ανεξάρτητο; Και μια και ο λόγος για τον Β. Οικονόμου, ξέρετε τι παρατσούκλι του έχουν κολλήσει οι φανατικοί κομματικοί της ΝΔ; «Κολόμβος»! Μπαίνει κάπου, εξερευνά και φεύγει…


Εμειναν έξω οι διαπραγματευτές

Οι δύο από το Μέγαρο Μαξίμου που μετείχαν σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έμειναν εκτός ψηφοδελτίων. Ποιος ξέρει γιατί. Ετσι οι Χρύσανθος Λαζαρίδης (φωτογραφία) και Στ. Παπασταύρου δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ο μεν Χρύσανθος έλεγε ότι ο ίδιος το ζήτησε γιατί δεν μπορεί συνεχώς να διορίζεται βουλευτής (δύο φορές στο Επικρατείας) και ότι τη θέση του έπρεπε να καταλάβει νεότερος. Ο κ. Παπασταύρου όμως, ο πλέον σκληρός των διαπραγματευτών, έμεινε και αυτός έξω από τα ψηφοδέλτια αν και θα ήθελε να είχε και θεσμικό ρόλο. Μαζί με αυτούς έμεινε έξω και ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος. Σου λέει, αντί να τοποθετηθώ σε μη εκλόγιμη θέση, καλύτερα να μην τοποθετηθώ τελείως. Το ίδιο είναι;


Ενας μαυροσκούφης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως αξιωματικός, ο στρατηγός ε.α. Νίκος Τόσκας, είχε υπηρετήσει στα τεθωρακισμένα. Εν συνεχεία όταν αποστρατεύτηκε επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή μετείχε στην Επιτροπή Τεκμηρίωσης Σκανδάλων του ΠαΣοΚ και μοιραζόταν τότε το γραφείο του (στον πρώτο όροφο της Βουλής) με τον Μιχ. Καρχιμάκη. Εν συνεχεία, πήγε στο ΙΣΤΑΜΕ και μετά τοποθετήθηκε διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Π. Μπεγλίτη, στη διάρκεια της θητείας του στο υφυπουργείο Αμυνας (με υπουργό τον Ευ. Βενιζέλο). Διαφώνησε με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και αποχώρησε από το ΠαΣοΚ. Βρέθηκε κατόπιν συντονιστής της Κίνησης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με την οποία συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό. Καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στο Επικρατείας. Πρόκειται, όπως μου είπαν, για μία εντυπωσιακή κίνηση του Αλ. Τσίπρα με ηχηρό πολιτικό συμβολισμό.


Γλέζος: Δεν είμαι διορισμένος

Οταν ερωτάται ο Μ. Γλέζος τι θα κάνει εάν ο Αλ. Τσίπρας τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαντά: «Δεν πρόκειται να δεχθώ. Εγώ ποτέ δεν δέχομαι να είμαι διορισμένος». Πρόσθεσε όμως ότι προτίθεται να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, όπως το έχει δηλώσει εξαρχής, σε έξι μήνες. Ο κ. Γλέζος πήγε οδικώς από το Στρασβούργο στο Παρίσι για να συμμετάσχει, μαζί με τους Κατρούγκαλο και Κουρουμπλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία της Δημοκρατίας: «Η Ευρώπη βρίσκει και πάλι τον εαυτό της, ήταν ιστορική ημέρα, ήταν ένα ξύπνημα της δημοκρατικής συνείδησης» είπε φανερά εντυπωσιασμένος από όσα συνέβησαν στο Παρίσι.


Μπαμ ηκούσθη στον αέρα

Υπήρξαν κάποιες ανυπόγραφες αφίσες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έρθει στην εξουσία θα καταργήσει το κυνήγι. Και προκλήθηκε ένας χαμός, τόσο που θορύβησε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ακόμη και τον Αλ. Τσίπρα. Συναντήθηκε εκτάκτως με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας για να τους καθησυχάσει ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το κυνήγι και να τους διαβεβαιώσει ότι όσα ακούστηκαν περί κατάργησής του είναι «απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα». Να σημειώσω ότι για να είναι πιο πειστικός στους κυνηγούς ο κ. Τσίπρας έφερε μαζί του και τον… Μπάμπη. Ποιος είναι ο Μπάμπης; Ο Χαρ. Μπιλίνης είναι συντονιστής του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η τρίτη εντολή

Το σκεφτήκατε αυτό; Ας υποθέσουμε ότι στις εκλογές κανένα κόμμα δεν κερδίζει την αυτοδυναμία. Τότε ακολουθούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι διερευνητικές εντολές. Ας υποθέσουμε πάλι ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει (όπως αναφέρουν ορισμένες δημοσκοπήσεις) η Χρυσή Αυγή. Τότε τι θα γίνει; Θα ζητήσει ο Ν. Μιχαλολιάκος άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να παραλάβει την τρίτη εντολή; Και πώς θα μεταβεί εκεί; Οπως προβλέπεται από τον κανονισμό των φυλακών, θα πάει… σιδηροδέσμιος με κλούβα και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Και όταν πάρει την εντολή, τι θα την κάνει; Θα επιστρέψει σιδηροδέσμιος στη φυλακή; Σας τα λέω γιατί όλα αυτά πρώτη φορά συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Ενας αρχηγός κόμματος προφυλακισμένος για εγκληματικές ενέργειες να επιδιώκει την τρίτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση. Είναι κάτι άλλωστε που αρχίζει να προβληματίζει όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα και κυρίως το ΠαΣοΚ που φλερτάρει με την τρίτη θέση, πλην όμως κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι του κόβει δύναμη.

Η περιζήτητη Αλ Σάλεχ

Τελικά όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα είναι περιζήτητη εντός του ΠαΣοΚ. Γιατί η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ της είπαν στην αρχή ότι θα είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, ώστε να μπορεί να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να στηρίζει τις θέσεις του ΠαΣοΚ. Εν συνεχεία όμως στο ΠαΣοΚ το σκέφτηκαν καλύτερα και της έδωσαν εντολή να είναι υποψήφια στην Β΄Αθηνών με σταυρό. Τι να κάνει το δέχτηκε και τώρα κυνηγά ψήφους, όπως οι υπόλοιποι άλλοι του ΠαΣοΚ στην Β΄Αθηνών.

Υποψήφιοι μοίρασαν… γούρια

Αυτή η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να προσκαλέσει κυριακάτικα και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου όλους τους γαλάζιους υποψήφιους της Α΄Αθηνών στου «Μπαϊρακτάρη» είχε και πολλά απρόοπτα, τα οποία σας μεταφέρω: Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι εμφανίστηκαν για μία ώρα ενωμένοι, συμφιλιωμένοι και συναδελφωμένοι. Εως και… γούρια μοίρασαν ο ένας στον άλλον για να πάνε καλά στην εκλογική αναμέτρηση, κάτι που συμβαίνει σπανίως ανάμεσα σε υποψηφίους της ίδια εκλογικής περιφέρειας. Αλλά ως προ τι τα γούρια, αφού στη σύναξη αυτή φάνηκαν καθαρά οι συμμαχίες (οι λεγόμενες δισταυρίες), όπως αυτή της Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Αθ. Πλεύρη. Το μενού στον Μπαϊρακτάρη ήταν κομμένο ραμμένο στα μέτρα των γυναικών, αφού σερβιρίστηκαν μόνον ψητά λαχανικά και μπιφτέκια. Ήπιαν και τσίπουρο καθώς και κόκκινο κρασί. Α, να μ ην το ξεχάσω. Ειπώθηκαν και ορισμένα προεκλογικά, όπως για παράδειγμα να ρίξουν το βάρος της προεκλογικής τους εκστρατείας στα εμπορικά καταστήματα γιατί με την προεκλογική περίοδο έπεσε ο τζίρος τους. Εγινε ακόμα συζήτηση και για την… Ραχήλ Μακρή. ότι, δηλαδή ο κ. Τσίπρας υποκλίθηκε σ΄αυτήν και την έβαλε υποψήφια, όπου ήθελε.

Όταν ο ΓΑΠ γνώρισε τους υποψηφίους

Δεν γνώριζε ούτε ποίοι είναι υποψήφιοι στη Λάρισα ο Πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Γ. Παπανδρέου και έτσι ανάλαβε ο Φ. Σαχινίδης να κάνει τις γνωριμίες. Τους προσκάλεσε όλους στην ταβέρνα «Ριβιέρα» στη Γαλανόβρυση (το χωριό όπου γεννήθηκε) και τους έκανε τραπέζι. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 40 άτομα, ήπιαν κρασί, έφαγαν μεζέδες, ήρθαν και από το διπλανό χωριό, το Στεφανόβουνο και στο τέλος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη μαχητικότητά τους.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk