Η ζωή και οι εκλογές

Ε λοιπόν αυτό το «αφήγημα» των ημερών περί της εκλογής Προέδρου, που θα ψηφίσει ανθ’ ημών η Τζάκρη

Η ζωή και οι εκλογές | tovima.gr
Ε λοιπόν αυτό το «αφήγημα» των ημερών περί της εκλογής Προέδρου, που θα ψηφίσει ανθ’ ημών η Τζάκρη – διότι ο κοινοβουλευτισμός άγεται από τα νούμερα – στήνει σε όλους μας μια παγίδα. Ο,τι αφηγείται – περί Προέδρου κ.λπ. – είναι ακριβώς αυτό που αποσιωπά. Και ό,τι αφηγείται αποσιωπώντας το το εξαρτά από μια θεαματική δημοσιότητα η οποία, σημειωτέον, όσο καλύτερα λειτουργεί από τα social media τόσο αποκαλύπτει τον μυστικιστικό της χαρακτήρα: την έλλειψη της κριτικής σκέψης. Το παράδοξο εν τούτοις είναι ότι ο χαρακτήρας αυτός υποστηρίζεται πάντοτε κανονιστικά.
Δεν ξέρω τι σημαίνουν για την κυρία Τζάκρη οι εκλογές. Ξέρω όμως τι σημαίνουν για τους περισσότερους βουλευτές: ψηλά τακούνια! Δηλαδή πρόκληση και εντυπωσιασμό. Και αυτή είναι η διαφορά τους από τους λίγους: ανοίγουν δρόμο στη δημοκρατική μετάλλαξη και, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, αυτοί οι διάττοντες του Κοινοβουλίου προλέγουν ότι το μέλλον του κοινοβουλευτισμού είναι γυναίκα. Διότι ανεξαρτήτως φύλου, μια γυναικεία απόλαυση που διαρκώς μετατίθεται από φαντασίωση σε φαντασίωση και από παπούτσι σε παπούτσι τον στοιχειώνει με τρόπο ώστε όλοι ανεξαιρέτως (από τον Παπανδρέου έως τον Καρατζαφέρη) να υπόσχονται το μέλλον μεταθέτοντας το πολιτικό πρόβλημα από τη δημοκρατική δράση στην αδιαφανή διαχείριση των υπο-λογιστών (Λαγκάρντ).
Η θέση του Μαρξ ότι οι κυβερνήσεις είναι επιχειρηματικοί εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου έχει πλήρως επαληθευθεί. Οπως επίσης επαληθεύεται ότι η απόλαυση που αντλούν οι βουλευτές μας στη Βουλή μετατίθεται διαρκώς έως τον Κορυδαλλό, όταν δεν μετατίθεται προς το Προεδρικό Μέγαρο.
Σημείωσα ότι το μέλλον του κοινοβουλευτισμού είναι γυναίκα. Εφόσον το ζήτημα της γυναίκας αφήνει ανεπίλυτη την αντίθεση αλήθειας και αναλήθειας, εφόσον – ως «άπιαστη» – ακυρώνει κάθε σχέδιο που προϋποθέτει υπολογισμούς, και κυρίως εφόσον προσποιείται ότι δίνεται ενώ δεν δίνεται, όπως διατείνεται ο μισογύνης Νίτσε, τότε το ζήτημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν είναι η μεταδημοκρατική μετάλλαξή της αλλά εκείνη η πράξη εμβόλισης, ισχυρότερη από κάθε υποτιθέμενη συναινετική μεθόδευση.
Εξ ου και η Ζωή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk