Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Βίνα Μάλικ καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο στο Πακιστάν, επειδή εμφανίστηκε σε σκηνή τηλεοπτικής σειράς, η οποία βασίστηκε στον γάμο της κόρης του Μωάμεθ.

Σε 26 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε και ο σύζυγός της, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, στον οποίο προβλήθηκε το σόου.

Και οι τρεις καταδικασθέντες θα πρέπει να παραδώσουν τα διαβατήριά τους. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 38.700 ευρώ.

Στη σκηνή του τηλεοπτικού σόου, η Μάλικ έκανε αναπαράσταση του γάμου της με τον επιχειρηματία Ασάντ Μπασίρ Καν, ενώ από πίσω ακουγόταν ένα θρησκευτικό τραγούδι.

Η σκηνή προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και κατατέθηκαν μηνύσεις για βλασφημία τόσο εναντίον της ηθοποιού και του συζύγου της, όσο και κατά του τηλεοπτικού σταθμού.

Η Μάλικ και ο Καν έφυγαν από το Πακιστάν πριν ολοκληρωθεί έρευνα για το περιστατικό. Η ηθοποιός δηλώνει ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο Πακιστάν για να ασκήσει έφεση και αμφισβήτησε τη νομιμότητα της δικαστικής απόφασης.

«Είκοσι έξι χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή» είπε η Μάλικ. «Αλλά έχω πίστη στα ανώτερα δικαστήρια του Πακιστάν. Όταν εκδοθεί η τελική απόφαση, θα με δικαιώσει. Τίποτα κακό δεν θα γίνει» πρόσθεσε.