Δείγμα σαγήνης ή σημάδι γήρανσης; Ο Τζορτζ Κλούνει – πιο επίκαιρος από ποτέ – μπορεί στα 53 του χρόνια να αποχωρίστηκε την εργένικη ζωή, δεν απαρνήθηκε όμως τα γκρίζα μαλλιά του, ούτε για χάρη της 36χρονης Αμάλ. Και γιατί άλλωστε; Είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα της ελκυστικής του εμφάνισης. «Δυστυχία είναι να βασίζεται κάποιος στη νεότητα. Η νεότητα πρέπει να αντικατασταθεί με το μυστήριο» είχε πει κάποτε η Κοκό Σανέλ. Μπορεί να αναφερόταν στις γυναίκες, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ισχύει το ίδιο και το για το αρσενικό φύλο. Με λίγα λόγια, οι άντρες που είναι συμφιλιωμένοι με τον χρόνο και τα σημάδια που αφήνει στην εμφάνισή τους στηρίζουν τα γκρίζα μαλλιά τους ως δείγμα γοητείας, κύρους και ωριμότητας.

Τα βασικότερα αίτια που επηρεάζουν το χρώμα της τρίχας είναι η ηλικία, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το οξειδωτικό στρες καθώς και η έλλειψη βιταμινών. Με την πάροδο του χρόνου, η μελανίνη που μεταφέρεται στα κερατινοκύτταρα τα οποία βρίσκονται στην τρίχα μειώνεται, με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό της.

Η βαφή στους άντρες μπορεί να καλύψει τις λευκές τρίχες, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως υπερβολικό και αντιαισθητικό. Μια λύση που υιοθετούν πολλοί, Ελληνες και ξένοι, διάσημοι κύριοι είναι οι ανταύγειες. Καθώς οι τρίχες που ασπρίζουν πληθαίνουν συνεχώς, οπότε τα μαλλιά τείνουν να γίνουν εντελώς λευκά, οι σκούρες – συνήθως μαύρες – λεπτές ανταύγειες διατηρούν το γκρι-ασημί χρώμα, κρατώντας την ισορροπία μεταξύ του αριθμού των λευκών και των σκούρων τριχών.

Σημαντική είναι και η χρήση εξειδικευμένων σαμπουάν για γκρίζα μαλλιά που δρουν κατά της κίτρινης απόχρωσης που πολλές φορές παίρνουν οι λευκές τρίχες.

Τα γκρίζα μαλλιά δείχνουν πιο όμορφα σε κοντά κουρέματα, διότι σε μακρύ μήκος μπορεί να φαίνονται απλώς απεριποίητα. Τέλος, προϊόντα stlyling, όπως κεριά και τζελ, χαρίζουν την απαραίτητη λάμψη και υφή στην τρίχα.



1.Garnier Fructis Style, Hard Beton Gel Absolute.

Τζελ για πολύ δυνατό κράτημα, με μεγάλη διάρκεια.

2.Collagen, Pro-Active Liquid Collagen.
Υγρό πόσιμο κολλαγόνο εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μέταλλα για λαμπερή επιδερμίδα, στιλπνά μαλλιά, δυνατά νύχια και υγιείς αρθρώσεις.

3.L’Oréal Professionnel, Grey.

Σαμπουάν με δράση κατά του κίτρινου χρώματος των λευκών και γκρίζων μαλλιών.

4.Korres, Σαμπουάν για Λιπαρά Μαλλιά με Γλυκόριζα και Τσουκνίδα.
Σαμπουάν που ρυθμίζει τη λιπαρότητα, χαρίζοντας στα μαλλιά στιλπνότητα και όγκο που διαρκεί.

5.Redken for Men, Silver Charge Shampoo.
Σαμπουάν
με γκρι χρωστικές και τεχνολογία «steel lock» που εξουδετερώνει
σταδιακά τους κίτρινους τόνους στα γκρίζα ή στα λευκά μαλλιά.

6.Kiehl’s, Stylist Series – Creative Cream Wax.
Μη λιπαρό κερί για μέτριο κράτημα και αποτέλεσμα γλυπτικής, με έμφαση σε συγκεκριμένες τούφες.

7.Solgar, Skin, Nails and Hair.
Συμπληρώματα διατροφής που προάγουν την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών χάρη στη σύνθεσή τους με οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, οργανικό πυρίτιο και κιτρικό ψευδάργυρο.

*Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Νοεμβρίου 2014