Η σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στο προσκήνιο όσο κυρίως στο παρασκήνιο

Η σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου | tovima.gr

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στο προσκήνιο όσο κυρίως στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τη σαπίλα που υπάρχει και προφανώς κανείς απ’ όσους γνωρίζουν άγνωστες πτυχές δεν έπεσε από τα σύννεφα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται απανωτές μαχαιριές από ανθρώπους που υποτίθεται έπρεπε να το προστατεύουν και να το βοηθούν, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη και σε μεγάλο βαθμό ενισχύει την άποψη πολλών ότι δεν έχει τη διάθεση να συμβάλλει στην πολυπόθητη εξυγίανση.

Μακριά από τις οπαδικές αντιπαραθέσεις και την ταύτιση με κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές, καλό είναι να δούμε στο σύνολό του το πρόβλημα που υπάρχει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά από μια δεκαετία εντυπωσιακής πορείας της εθνικής ομάδας που εκπροσωπεί ένα ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε επαγγελματική βάση, επιστρέψαμε στις μαύρες ημέρες του παρελθόντος.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει…Μακριά από τη σύγκρουση ετερόκλητων συμφερόντων μεταξύ ισχυρών ΠΑΕ, ας αξιολογήσει κανείς τι έχει συμβεί μόνο τις τελευταίες ημέρες και ας προβληματιστεί εάν αγαπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προ ημερών έρευνα βρετανικής εφημερίδας κατέταξε, όσο υπερβολικό και εάν είναι, το ελληνικό πρωτάθλημα στην 34η θέση στον κόσμο και το εμφάνισε ως το χειρότερο στον κόσμο, ενώ μόλις προχθές ήταν στην Αθήνα ο επικεφαλής συνεργασίας της Ιντερπόλ με τη FIFA κατά των στημένων αγώνων για να ερευνήσει τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η λύση είναι μια εάν υπάρχει διάθεση να εξυγιανθεί πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι απλά αναστολή των πρωταθλημάτων, αλλά οριστική διακοπή για την τρέχουσα περίοδο.

Πολλοί θα ανταπαντήσουν ότι αυτό δεν γίνεται, θα επικαλεστούν τα συμβόλαια, τηλεοπτικά και άλλά που υπάρχουν, και θα επιχειρήσουν να λύσουν το πρόβλημα με μερικές ανέξοδες συσκέψεις και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις.

Αυτή δεν είναι λύση και σύντομα θα ξαναδούμε τις ίδιες, ίσως και χειρότερες σκηνές. Εξάλλου εάν δει κανείς τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει πολύ καλά τι…«παίζεται». Απλά, στη βιτρίνα ήταν η Εθνική Ομάδα με τις επιτυχίες της που επισκίαζε κάθε αρνητικό γεγονός, ενώ ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε θέληση για πραγματική εξυγίανση.

Ας σταματήσει λοιπόν τώρα, οριστικά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ας ξεκινήσει με πρωτοβουλία μια προσπάθεια ουσιαστικής εξυγίανσης. Ας χαθούν κάποιοι μήνες, εάν δεν θέλουν να απαξιώσουν και άλλο οι ίδιες οι ποδοσφαιρικές εταιρείες το προϊόν τους, γιατί σε λίγο δεν θα έχει καμία αξία και θα αφορά μόνο τους οπαδούς, όχι των ομάδων, αλλά των προέδρων!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk