Στα εννέα της χρόνια η Κυβέλη έφτιαξε το πρώτο της κέικ. Υστερα μεγάλωσε, σπούδασε Οικονομικά, πέρασε από πολυεθνικές εταιρείες και τελικά εγκατέλειψε μια πετυχημένη καριέρα – το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον – για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο. Ηταν το 2003, λοιπόν, όταν άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στα Βριλήσσια (λεωφ. Πεντέλης 28, τηλ. 210 6897 574) επιμένοντας σε μια συγκεκριμένη γευστική πρόταση: το ζαχαροπλαστείο δεν «σέρβιρε» γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστά, αλλά αυστηρά και μόνο τσιζκέικ, πάστα φλόρα και μηλόπιτα. Και αν οι πελάτες στην αρχή την κοίταζαν λίγο παράξενα, τελικά λάτρεψαν το τσιζκέικ oreo αλλά και το τσιζκέικ πραλίνα με σοκολατένια γκοφρέτα, τα οποία δημιούργησε πειραματιζόμενη στην κουζίνα με τα παιδιά της. Ετσι ήρθε και ένα δεύτερο κατάστημα στο Πολύγωνο (Μπουζίκη 3, τηλ. 210 6468 060) αλλά και ένα τρίτο στο Κολωνάκι, που μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας. Εκεί μάλιστα συναντήσαμε την Κυβέλη που μας κέρασε τσιζκέικ και μας μίλησε με πάθος για την πάστα φλόρα που φτιάχνει με σπιτική μαρμελάδα. Τα φρέσκα υλικά έχουν εδώ την τιμητική τους. «Η σκεπαστή μηλόπιτα παρασκευάζεται καθημερινά με γέμιση φρέσκου μήλου και κανέλας, όπως και τα μπισκοτάκια ολικής άλεσης με μαύρη ζάχαρη και κανέλα» μας είπε. Αναμφισβήτητα, η Κυβέλη είναι το στέκι για τους λάτρεις του τσιζκέικ, καθώς εδώ θα βρουν το αγαπημένο τους γλυκό σε πλήθος γεύσεων (oreo, λεμόνι, toffee καραμέλας, σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα, φράουλα, αγριοκέρασο, πραλίνα με σοκολατένια γκοφρέτα και τιραμισού), αλλά και σε εκδοχή παγωτού. {{{ moto }}}

Και οι προτάσεις συνεχίζονται με κουλουράκια, γλυκές τάρτες, κέικ, τυροπιτάκια, μπριοσάκια, μπόμπες με σπιτικό ψωμί, αλμυρές τάρτες – δοκιμάσαμε την τάρτα Ορλεάνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και κρέμα τυριού – αλλά και αρωματικές πίτες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η χορτόπιτα με σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, πράσο, μάραθο και φέτα. Από αυτόν τον μήνα η Κυβέλη συνεργάζεται με την ένωση «Μαζί για το παιδί» δημιουργώντας μπισκότα σε σχήμα καρδιάς. Tα έσοδά τους θα διατίθεται για τους σκοπούς της ένωσης.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.