Αποφεύγοντας τα ατυχήματα

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του τετραετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «The Non-Hit Car and Truck Project»

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του τετραετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «The Non-Hit Car and Truck Project» (σε ελεύθερη απόδοση: Πρόγραμμα για αυτοκίνητα και φορτηγά που δεν συγκρούονται), που υλοποιείται σε συνεργασία με το Chalmers University of Technology, στο Γκέτεμποργκ, η Volvo Cars παρουσίασε ένα νέο σύστημα ασφάλειας που με τη χρήση προηγμένου λογισμικού μπορεί και προσδιορίζει τους ιδανικούς «δρόμους διαφυγής» ώστε ο οδηγός να αποφύγει ένα ατύχημα.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τα συστήματα αυτόματης πέδησης και αυτόνομης οδήγησης της Volvo, το σύστημα θα είναι σε θέση να εκτελέσει το ίδιο τις απαραίτητες μανούβρες αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα.
Το σύστημα λειτουργεί αναλύοντας συνεχώς πιθανούς κινδύνους γύρω από το αυτοκίνητο, αξιοποιώντας ένα σύνολο προηγμένων αισθητήρων οι οποίοι είναι διακριτικά τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.
Οι αισθητήρες αυτοί τροφοδοτούν μια κεντρική μονάδα ελέγχου που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και είναι τόσο ισχυρή σε υπολογιστική δύναμη ώστε να επεξεργάζεται σήματα προερχόμενα από τελείως διαφορετικές μεταξύ τους τεχνολογίες, όπως φωτογραφίες, video, Radar, Lidar, GPS κ.λπ., κάτι που υλοποιείται τεχνολογικά για πρώτη φορά.
Με αυτόν τον τρόπο οι αισθητήρες του συστήματος παρέχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει περιμετρικά του οχήματος, καλύπτοντας περιοχή 360 μοιρών και καταγράφοντας οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του, είτε είναι στατικό είτε κινείται, όπως άλλα οχήματα, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, πεζούς, ζώα, δένδρα, κτίρια, κατασκευές κ.τ.λ.
Το σύστημα φέρνει τη Volvo ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του προγράμματος Οραμα 2020, σύμφωνα με το οποίο ως το 2020 θα έχει αναπτύξει την απαιτούμενη τεχνολογία ώστε να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.
Μικρά νέα

Περίπου 20.000 άτομα από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο «Passat Experience» που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου στο «Costa Navarino» στη Μεσσηνία και θα διαρκέσει εννέα εβδομάδες, με αντικείμενο την επίσημη παρουσίαση του νέου VW Passat σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους εμπόρους της μάρκας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα στελέχη πωλήσεών της.

Hard-Top έκδοση για το νέο MX-5

Η πρεμιέρα του νέου Mazda MX-5 στο Παρίσι προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους της φίρμας, οδηγώντας την ηγεσία της στην απόφαση να εντάξει στην γκάμα του και έκδοση με αναδιπλούμενη σκληρή οροφή στο άμεσο μέλλον, καθώς οι πωλήσεις της αντίστοιχης παλαιότερης έκδοσης ξεπερνούσαν σε ορισμένες αγορές το 70%.
Στα ύψη οι πωλήσεις Audi

Με σχεδόν 159.950 παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων παγκοσμίως και πωλήσεις αυξημένες κατά 6,4%, η Audi σημείωσε τον Σεπτέμβριο νέο ρεκόρ για 57ο συνεχόμενο μήνα. Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 η συνολική αύξηση των παραδόσεων έφτασε το 10%, υπερβαίνοντας τις 1.298.650 μονάδες.
Αλλαγές στο Ford EcoSport

Σε αναβαθμίσεις που αφορούν τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του EcoSport αλλά και βελτιώσεις της δυναμικής συμπεριφοράς του στον δρόμο προχωρεί η «μπλε οβάλ» φίρμα. Παράλληλα στις μελλοντικές εκδόσεις του θα καταργηθεί η τοποθέτηση της ρεζέρβας στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του χώρου αποσκευών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
Σίβυλλα
Helios Kiosk