Σαν ψεύτικες

Οι βλεφαρίδες φέτος είναι xl θυμίζοντας τις εξωπραγματικές καμπύλες στα μάτια της Τουίγκι και της Τζέσικα Ράμπιτ με το πυκνό μαύρο χρώμα να προσθέτει ένταση. Οι make-up artists στους οίκους Gucci, Rochas, Prada και Versace άπλωσαν γενναίες δόσεις μάσκαρα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς ίχνος άλλου προϊόντος, όπως σκιά Ή μολύβι ματιών. με τον ίδιο τρόπο τονίστηκαν και τα κάτω βλέφαρα θυμίζοντας ηρωίδες καρτούν με βλέμμα γεμάτο έκπληξη. Η επιδερμίδα, τα ζυγωματικά και τα χείλη παρέμειναν άχρωμα όπως και τα φρύδια που φέτος είναι και πάλι φαρδιά, σχεδόν παιδικά.

Cherry Berry

Αποχρώσεις που θυμίζουν ώριμα φρούτα και σπάνιες ποικιλίες Bordeaux απλώθηκαν στα χείλη χαρίζοντας άλλοτε μια ρομαντική πινελιά και άλλοτε μια άκρως θηλυκή. Στα παρασκήνια των οίκων Trussardi, Etienne Aigner και Max Mara είδαμε τους έντονους τόνους στα χείλη να φωτίζουν ολόκληρο το πρόσωπο. Οι ειδικοί έπαιξαν με τις υφές επιλέγοντας είτε το απόλυτο ματ είτε τις γυαλιστερές υφές για βραδινές εμφανίσεις. Iδιαίτερη αδυναμία έδειξαν στο κόκκινο της βουργουνδίας που χαρίζει γοητευτικό και «σκοτεινό» αποτέλεσμα.

Ροζ συμφωνία

Η ροζ απόχρωση στα μάτια ξεφεύγει από τη ρομαντική και παιδική διάσταση και αποκτά ένα εξεζητημένο ύφος. Στον οίκο BCBG ένας σκοτεινός ροζ τόνος απλώθηκε σε όλο το πάνω βλέφαρο δημιουργώντας ένα νέο πανκ αποτέλεσμα ενώ στους Jonathan Saunders και Burberry οι απαλές αποχρώσεις στα μάτια συνδυάστηκαν με «ήσυχα» χρώματα στο υπόλοιπο πρόσωπο θυμίζοντας γυναίκες σε πίνακες της Αναγέννησης.

Βuns

Ο πιασμένος χαμηλά κότσος, όπως είδαμε στους οίκους Balenciaga, Issey Miyake, Prada και Dolce & Gabbana, μας παραπέμπει στην εύθραυστη, αέρινη φιγούρα μπαλαρίνας. Περιποιημένος αλλά όχι επιτηδευμένος, αφήνει όλο το πρόσωπο εκτεθειμένο τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του. Η sleek χωρίστρα δημιούργησε ένα γεωμετρικό, αυστηρό αποτέλεσμα ενώ το χαλαρό πιάσιμο μας θύμισε ρομαντικές μορφές όπως ήταν οι ηρωίδες στα μυθιστορήματα της Τζεϊν Οστιν.

Όγκος στην κορυφή

Την Μπριζίτ Μπαρντό τη δεκαετία του ’60 στις Κάννες και τη Μαρία Κάλλας στις επίσημες πρεμιέρες της θύμιζαν τα χτενίσματα που είδαμε στις πασαρέλες των Dsquared2 και Nina Ricci. οι Κότσοι και τα μαλλιά που ακουμπούν τους ώμους απέκτησαν έξτρα όγκο στην κορυφή με τους hair stylists στα παρασκήνια να ξοδεύουν υπερβολική ποσότητα λακ για πολύ δυνατό κράτημα.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου, Εστα Πλακοκέφαλου

Φωτο: imaxtree.com

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό